Η κοινωνία μας πρέπει να μείνει όρθια

Γράφει ο Χαράλαμπος Κόκκινος*

Η χώρα  μας και το σύνολο της ανθρωπότητας αντιμετωπίζουνέναν ισχυρό, αόρατο και ύπουλο εχθρό. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε  αυτή τη μάχη με ενότητα, σχέδιο και ψυχραιμία. Η ζωή πρέπει και  θα νικήσει τον Covid-19!!!

Μετά τη δύσκολη δεκαετία των μνημονίων καλείται ο λαός μας να μείνει όρθιος και δυνατός και να αντιμετωπίσει τον απειλητικό κορωνοϊό"!

Με το προσφυγικό - παράτυπη μετανάστευση και την τουρκική προκλητικότητα να παραμένουν ταυτόχρονα ζητήματα αιχμής, το «μέτωπο» που πρέπει να δημιουργηθεί για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας πρέπει να ειναι αρραγές και αποτελεσματικό.

Είναι ατομική και συλλογική ευθύνη, είναι υπόθεση ολων μας!

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων προκειμένου να είμαστε υγιείς αλλά και να διαφυλαχθεί το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας που το υπερασπίζεται και το υπηρετεί με  αυτοθυσία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας.

Οι καθημερινές  αγωνιώδεις κυβερνητικές εξαγγελίες δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη να  τηρηθούν οι υποδείξεις και οι αποφάσεις. Είναι θετικές οι απαραίτητες νέες προσλήψεις που ορθά επισπεύδονται και πραγματοποιούνται στον τομέα της δημόσιας υγείας και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να συστρατευτούν και όσοι/όσες  υπηρετούν την υγεία και στον ιδιωτικό τομέα. Συγχρόνως τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση θα πρέπει να συμπεριλάβουν το σύνολο των πληγέντων από την πανδημία και να πραγματοποιηθεί με σωστή και δίκαιη καταγραφή!

Επίσης, απαιτείται ρεαλιστικό σχεδιο και ψυχραιμία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σήμερα και αύριο. Η κοινωνία μας πρέπει και θα μείνει όρθια!!!

Οι άνθρωποι της καθημερινότητας πλήττονται και συγχρόνως οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας  (όπως π.χ. η τουριστική μας βιομηχανία).

Η παράταξή μας, με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει, στέκεται δίπλα στους πολίτες, ευχαριστεί τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, επικροτεί τις θετικές προληπτικές ενέργειες που εφαρμόζονται, συνεργάζεται με όποιον πραγματικά σκέφτεται λογικά και ενεργεί για τον τόπο και επισημαίνει την ανάγκη θωράκισης της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συνοχής.         

* Ο Χαράλαμπος Κόκκινος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου/Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.).