Αναβολή των αγώνων στίβου του Απριλίου

Από ‘δω και πέρα και μέχρι να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος, τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον στίβο με την κατάσταση αβεβαιότητας πάνω στο θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από τον ΣΕΓΑΣ βγήκαν νέες αποφάσεις γι’ αναβολές αγώνων, όπως έγινε και την περασμένη βδομάδα και το σημαντικό είναι να φανεί αν θα γίνουν τελικά τα διασυλλογικά πρωταθλήματα και πότε. Ήδη αυτό των τετράθλων Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ που ήταν να γίνει στα Δωδεκάνησα σε ομίλους την 4η Απριλίου, έχει αναβληθεί με ανακοίνωση της 16ης Μαρτίου και θα έχει μεγάλη σημασία το πώς θα επιλέξει να κινηθεί ο ΣΕΓΑΣ βάσει των εξελίξεων, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την υγεία όλων όσοι είναι κοντά στο άθλημα.

Η ομοσπονδία λοιπόν προχωρά στην αναβολή όλων των διοργανώσεων μέσα στον Απρίλιο και θα γίνει η σχετική ενημέρωση στους συλλόγους για το πώς μπορούν να κινηθούν, για να εισπραχθεί το προβλεπόμενο επίδομα και να καλυφθούν οι εργοδοτικές τους εισφορές, τουλάχιστον μέσα στον Απρίλιο.

Αναλυτικά, η λιτή ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
«Η ομοσπονδία παρακολουθώντας τα γεγονότα, που είναι σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν με την εξάπλωση του ιού Covid- 19, ανακοινώνει την αναβολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πανελλήνιου, περιφερειακού και τοπικού επιπέδου συμπεριλαμβανομένων των δρομικών αγώνων, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέχρι τέλος Απριλίου.»

Ούτως ή άλλως μέσα στον Απρίλιο ήταν πολύ δύσκολο να διεξαχθούν  αγώνες γενικά στην  Ελλάδα και σ’ όλα τ’ αθλήματα, όπως και να δοθεί περισσότερο βάση στην ανάπτυξη, όταν μαθητές και μαθήτριες μένουν στα σπίτια τους, μακριά από το σχολείο και τους χώρους άσκησης.

Το επόμενο δίμηνο ήταν το σημαντικό με δεδομένο πως τα διασυλλογικά δίνουν προκρίσεις για τα πανελλήνια πρωταθλήματα και μετρούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αξιολόγηση των σωματείων από τον ΣΕΓΑΣ, δίνοντας την ανάλογη θέση στην πανελλήνια κατάταξη.

Βεβαίως όταν μιλάμε μέχρι και για ενδεχόμενο να πάνε πίσω ακόμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, μπορούμε ν’ αντιληφθούμε τι μπορεί να επικρατήσει στη συνέχεια και σε εγχώριο επίπεδο στον κλασικό αθλητισμό. 

Η παύση των προπονήσεων από τους αθλητές και τις αθλήτριες των αγωνιστικών κατηγοριών είναι αυτό που μπορεί ουσιαστικά να ρυθμίσει τις κινήσεις των διοργανωτών για τη συνέχεια της δράσης, ακόμα και στον τοπικό στίβο.