Γιατρό ζητούν οι 20 κάτοικοι της ακριτικής Ψερίμου

Μπορεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό και το «Μείνετε σπίτι» να μην τους φαίνονται ξένα αφού είναι για αυτούς τρόπος ζωής κατά την περίοδο του χειμώνα, όμως η απουσία  γιατρού είναι κάτι που τους ανησυχεί.

Όπως μας λέει η κυρα-Φωτεινή  που μένει μόνιμα στο νησί, η πλειονότητα των 20 κατοίκων της Ψερίμου κατά τη χειμερινή περίοδο είναι ηλικιωμένοι και μπορεί η απομόνωσή τους σε περίοδο κορωνοϊού να αποτελεί πλεονέκτημα, όμως η πλήρης απουσία ιατρικής  φροντίδας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
 

«Δεν ζητούμε τη μόνιμη παρουσία  γιατρού αλλά τουλάχιστον να επισκέπτεται την Ψέριμο μία φορά την εβδομάδα για να εξετάζει τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς» μας λέει η κυρα-Φωτεινή, που αναγκάζεται ως νεότερη που είναι να φροντίζει με όσες γνώσεις διαθέτει τους συμπατριώτες της.

Το kalymnos-news.gr μεταφέρει την κραυγή αγωνίας των λιγοστών κατοίκων του ακριτικού νησιού προς τους αρμόδιους, με την ελπίδα ότι θα  ενεργήσουν τα δέοντα για να μην αισθάνονται οι άνθρωποι που φυλάνε Θερμοπύλες ξεχασμένοι και εγκαταλελειμμένοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Να θυμίσουμε ότι στην Ψέριμο υπάρχει ένα σύγρονο Ιατρείο που ουδέποτε στελεχώθηκε.