Παναγιώτης Σπάρταλης:  «Μετά τον Μάιο, αδύνατο να παίξουμε!»

Την άποψη πως αν είναι να …κυλήσει και πάλι η μπάλα στα γήπεδα εφόσον οι συνθήκες το ευνοήσουν φυσικά, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στον Μάιο καθώς μετά «τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολο τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην «Αθλητική Ροδιακή» ο γενικός αρχηγός του Ιάλυσου Παναγιώτης Σπάρταλης. Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, απάντησε ως εξής:

«Αν οι συνθήκες είναι καλύτερες απ’ ό,τι τώρα και κριθεί ότι μπορούμε να παίξουμε, πιστεύω ότι τα πάντα θα πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι και το τέλος του Μάη. Από εκεί και πέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλους. Δεν μπορούμε μέσα στο καλοκαίρι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είναι απαγορευτικό νομίζω. Θα είναι σχεδόν ακατόρθωτο αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές ενώ παράλληλα δεν θα υπάρχουν και τα χρονικά περιθώρια καθώς θα πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η προετοιμασία για τη νέα χρονιά».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή βέβαια, το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Βλέπω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και όλη αυτή ιστορία νιώθω ότι θα πάει πολύ μακριά». Από εκεί και πέρα και όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας «βίαιης» ολοκλήρωσης της χρονιάς και επικύρωσης των βαθμολογιών ως έχουν αυτή τη στιγμή, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
«Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δίκαιο για τις ομάδες. Θεωρώ όμως ότι το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει έτσι αν φθάσουμε σε αυτό σημείο. Θα βρουν πιστεύω κάτι άλλο το οποίο θα το αποφασίσουν αυτοί που πρέπει».

Πάνω από τη ζώνη ο Ιάλυσος
Αν πάντως επικυρωνόταν η τωρινή βαθμολογία της Football League, ο Ιάλυσος θα έμενε στην κατηγορία μιας και ισοβαθμεί με τον Θεσπρωτό στη ζώνη του υποβιβασμού,  ωστόσο οι «ερυθροκίτρινοι» υπερτερούν καθώς στο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στο «Οικονομίδειο» είχαν επικρατήσει με 1 – 0. Αν όμως ο Ασπρόπυργος δικαιωθεί και πάρει τους τέσσερις βαθμούς πίσω, τότε γίνεται τριπλή ισοβαθμία (Θεσπρωτός, Ιάλυσος και Ασπρόπυργος στους 24 βαθμούς) και υπερτερεί ο Θεσπρωτός ο οποίος και σώζεται.