Σε πλήρη ετοιμότητα  το νοσοκομείο της Ρόδου

Όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έχει κάνει το νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο  ενισχύεται στην προσπάθειά του αυτή, τόσο από τοπικές αρχές και φορείς όσο και από ιδιώτες.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτές που οι προσφορές που γίνονται ακόμη και από απλούς πολίτες βοηθούν ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά.
Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ήδη έχουν ετοιμαστεί δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης αλλά και δύο κλινικές οι οποίες δεν φιλοξενούν πλέον ασθενείς. Οι κλινικές αυτές είναι έτοιμες, σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερος χώρος να χρησιμοποιηθούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ρουμάνη,  και το προσωπικό του νοσηλευτικού μας ιδρύματος έχει εκπαιδευτεί στις διαδικασίες αντιμετώπισης όλου αυτού του φαινομένου, όπως για παράδειγμα πώς να χρησιμοποιούν τις στολές, πώς να γίνεται η νοσηλεία, πώς να χρησιμοποιούν υλικά, φάρμακα κ.λπ.
Βέβαια,  όλα αυτά έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, καθώς, όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου το προηγούμενο διάστημα νοσηλεύτηκαν διάφορα άτομα τα οποία στις εξετάσεις που τους έγιναν, βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.
Ο κ. Ρουμάνης έκανε επίσης γνωστό πως το Σαββατοκύριακο έγιναν και απολυμάνσεις στους χώρους του νοσοκομείου. Τους εξωτερικούς χώρους ανέλαβε ο Δήμος της Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε εσωτερικούς χώρους που επελέγησαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά τα υλικά, ο διοικητής δήλωσε πως «σε συνεργασία που έχει το νοσοκομείο σαν Νομικό Πρόσωπο που είναι αλλά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχουμε ζητήσει κάποια υλικά και υπάρχουν και κάποιοι ιδιώτες που έχουν κάνει προσφορές».
Μεταξύ των φορέων και συλλόγων αυτών είναι οι Γιατροί της Καρδιάς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αλλά και άλλοι ιδιώτες μεμονωμένοι οι οποίοι προσφέρονται να βοηθήσουν το νοσοκομείο.
«Είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι, βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία ενίσχυσης μας σε γιατρούς που είναι το τελευταίο από αυτά που χρειαζόμαστε και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Από εκεί και πέρα όλοι ευχόμαστε και προσευχόμαστε να μην έχουμε χειρότερα.

Αυτό που όλοι πρέπει να γνωρίζουν είναι πως το νοσοκομείο κάνει την προετοιμασία του, σε συνεργασία με όλους τους φορείς για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει την πανδημία.
Η Κυβέρνηση έχει βγάλει τους νόμους, τα Υπουργεία έχουν βγάλει τις οδηγίες από εκεί και πέρα αν όλοι είμαστε συνεπείς, προσεκτικοί και πειθαρχημένοι θα προχωρήσουμε με μία καλύτερη βάση» δήλωσε ο κ. Ρουμάνης.

Σημαντική δωρεά από ιδιώτη
Τη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας, υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι αθόρυβα βοηθούν ο καθένας με το δικό του τρόπο να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η όλη κατάσταση. Έτσι και ο συμπατριώτης μας κ. Λάμπρος Χατζηαναστασίου (Μεταφορική εταιρεία) προσέφερε σε υπηρεσίες του νησιού μας περίπου 12.000 ζευγάρια γάντια.
Συγκεκριμένα, 6.000 ζευγάρια γάντια προσφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, 3.000 ζευγάρια γάντια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και 3.000 ζευγάρια γάντια στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.