Αυξημένοι έλεγχοι και σήμερα για την κυκλοφορία στους δρόμους

Εντατικοποιούνται από σήμερα οι έλεγχοι της κυκλοφορίας σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, από αστυνομικούς οι οποίοι θα κινούνται εντός της πόλεως Ρόδου επί του οδικού δικτύου Ρόδου – Λίνδου, Ρόδου - Καλλιθέας αλλά και επί της Ρόδου – Καμείρου αντίστοιχα.

Χθες πάντως, ενώ νωρίς το πρωί η κίνηση ήταν σε χαμηλά επίπεδα, λίγο μετά τις 10 το πρωί εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού μας, έκαναν χρήση των σχετικών διατάξεων με τις οποίες προβλέπεται να κυκλοφορούν, κατακλύζοντας έτσι τα καταστήματα τροφίμων κυρίως.
Περιπολικά της αστυνομίας και μοτοσικλετιστές της Τροχαίας Ρόδου, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί σε διάφορα σημεία εντός κι εκτός της πόλεως Ρόδου, ελέγχοντας έτσι δειγματοληπτικά, δεκάδες αυτοκίνητα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «Η Ροδιακή» στο νησί της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν χθες περισσότεροι από 200 τροχονομικοί έλεγχοι σε αντίστοιχο αριθμό οχημάτων αλλά και πεζών συμπολιτών μας, που εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού μας.
Σε όλες τις περιπτώσεις, άπαντες είχαν στην κατοχή τους είτε το ειδικό έντυπο συμπληρωμένο, είτε είχαν αποστείλει προηγουμένως σχετικό SMS στο 13033.


Σε γενικές γραμμές οι συμπολίτες μας έδειξαν να κατανοούν τη σπουδαιότητα του μέτρου και την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε την εξάπλωση της επιδημίας να εξελίχθεί όπως έγινε σε άλλες χώρες, με θλιβερά, κατά πώς φαίνεται σήμερα, πλέον αποτελέσματα.

Θα επιβάλλονται πρόστιμα της τάξεως των 150 ευρώ
Το μέτρο, όπως διευκρίνισε χθες ο αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου κος Μιχάλης Καληωράκης, θα τηρήθεί στο ακέραιο καλώντας έτσι τους συμπολίτες μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μετακινούνται μόνο για τα απαραίτητα και αν υπάρχει ανάγκη.
Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η μετακίνηση και με τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.), αλλά με μέγιστο αριθμό επιβαινόντων τα δύο άτομα, κατ' όχημα.

‘Ετσι επιτρέπεται να μετακινούνται:
Όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους.
Όσοι κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα.
Οι εργαζόμενοι και επισκέπτες σε τράπεζα.
Για ειδικούς λόγους, όπως τελετή, κηδεία, γάμος κτλ υπό όρους.
Όσοι επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα.
Όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.
Επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Όσοι βγαίνουν από το σπίτι τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
Ταυτότητα ή διαβατήριο και έγγραφο-βεβαίωση τύπου Α από τον εργοδότη με ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και ωράριο.
Για τις άλλες περιπτώσεις, π.χ. σούπερ μάρκετ, οι πολίτες θα συμπληρώνουν βεβαίωση τύπου Β με ονοματεπώνυμο, τόπο προορισμού και αιτία.
Στο forma.gov.gr βρίσκονται όλες οι οδηγίες και οι δύο τύποι εγγράφων.

Στο 13033 στέλνουμε SMS
Έναν αριθμό δραστηριότητας από τους 6 που αντιστοιχούν σε μια αιτιολογία μετακίνησης κενό, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και έτσι μπορούμε να βγούμε.
Οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο 150 ευρώ όπως επιβλήθηκε χθες σε κάτοικο της Κω, όπου μετά από έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί βρέθηκε ότι δεν είχε συμπληρώσει κανένα ειδικό έντυπο.