Η διαχείριση των συμμετοχών στον Μαραθώνιο Ρόδου

Ο Μαραθώνιος Ρόδου έχει γίνει θεσμός και είναι καταγεγραμμένη η ημερομηνία διεξαγωγής του κάθε χρόνο στο… μπλοκάκι με τους αγώνες κάθε σημαντικού δρομέα στη χώρα μας, όπως κι εκτός αυτής.

Φέτος, ο αγώνας για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό των συμμετεχόντων και των μελών όλων των ομάδων συνεργασίας για την επιτυχία, δεν θα διεξαχθεί και μετατίθεται για τις 18 Απριλίου του 2021.

Υπενθυμίζεται πως η φετινή διοργάνωση ήταν να γίνει στις 3 Μαΐου, ημερομηνία που επιλέχθηκε μετά από τον οργανωμένο προγραμματισμό, για να μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς πρόβλημα και οι αθλητές-αθλήτριες από το εξωτερικό. Την ερχόμενη χρονιά όμως το Πάσχα «πέφτει» στις 2 Μαΐου, κι έτσι θα είναι μια καλή ευκαιρία νωρίτερα, και προτού φτάσουν οι μεγάλες ζέστες στη Ρόδο, οι δρομείς ν’ απολαύσουν μια από τις πιο ελκυστικές διαδρομές.

Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής που έχουν γίνει ως τώρα, πριν την ανακοίνωση της αναβολής, ισχύουν για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς, χωρίς να απαιτείται νέα δήλωση από τους δρομείς. Με ενημερωτικό email άλλωστε από τους διοργανωτές, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης της συμμετοχής τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή μέσα από την ανακοίνωσή της, ευχαριστεί όσους εργάστηκαν ως τώρα για τον αγώνα και κυρίως τους χορηγούς, υποστηρικτές και εθελοντές, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή, έδειξαν εμπιστοσύνη και στάθηκαν δίπλα στο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Είναι επίσης αισιόδοξη για τη νέα χρονιά και για το ότι με νέα διάθεση και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία που ήδη έχει αποκτηθεί, θα διοργανωθεί ο καλύτερος Μαραθώνιος της Ρόδου!

Άλλωστε ο αγώνας αυτός εδώ κι έξι χρόνια έχει πετύχει τους στόχους του κι αγαπήθηκε  από τον κόσμο λόγω της εξαιρετικής οργάνωσης και συνεργασίας από αξιόλογους ανθρώπους του στίβου, των εθελοντικών ομάδων και των φορέων της περιοχής μας, πάντα με τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατ’ αρχάς και τον Δήμο Ρόδου μαζί με τις επιχειρήσεις.