Ούτε διδακτικές ώρες ούτε το κέφι τους χάνουν στο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» καθηγητές και παιδιά

Η καλή και έγκαιρη προετοιμασία, η τεχνολογική υπεροχή και βέβαια το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει στη διάθεσή του ο εκπαιδευτικός όμιλος «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», αποτέλεσαν το τρίπτυχο της επιτυχίας, έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ουσιαστικά, ο εκπαιδευτικός Όμιλος «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» έχοντας επενδύσει εδώ και πολλά χρόνια στην ψηφιακή διδασκαλία μέσω διαδικτύου πέρασε μέσα σε ελάχιστες ώρες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το μέτρο, στην απευθείας διδασκαλία e-learning. Για το ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα, η διαδικασία αυτή δεν ήταν πρωτόγνωρη: Όλοι οι καθηγητές αλλά και οι μαθητές του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» χρησιμοποιούσαν ήδη την τεχνολογία αυτή, με αποτέλεσμα η υποχρεωτική πλέον εφαρμογή της να είναι πολύ εύκολη για όλους.


Έτσι, οι μαθητές μπορεί πλέον να μένουν στο σπίτι, αλλά δεν σταματούν να μαθαίνουν, να δημιουργούν, να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν από κοινού, μέσω της διαδικτυακής πλέον πλατφόρμας που χρησιμοποιείται: Μαγειρική, μουσική, θέατρο, πειράματα, παιχνίδια δημιουργικότητας συναντήσεις ιδεών (στο ΙΔΕΟΛΟΓΙΟΝ) και μάλιστα με τη συμμετοχή κοινού είναι μερικά στοιχεία από την καθημερινή δραστηριότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.


Επίσης, συνεχίζονται οι συνεδρίες με τους ψυχολόγους και τους εκπαιδευτικούς συμβούλους μέσα από τις νέες διαδικτυακές εφαρμογές, με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή μαθητών, γονέων και φίλων.
Στοχος του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» δεν είναι να μην χαθούν απλών κάποιες διδακτικές ώρες. Σκοπός είναι να μην χαθεί το κέφι για ζωή, για διαθεση, για επικοινωνία και βέβαια η λαχτάρα για καινούριες γνώσεις κι εμπειρίες.


Επί της ουσίας, η κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά όχι και την ουσία της διδασκαλίας, η οποία παρέμεινε σταθερή, ζωντανή και αμφίδρομη. Και για τον λόγο αυτό, η δοκιμασία αυτή θα ξεπεραστεί, βρίσκοντας μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς ενωμένους, δημιουργικούς και τεχνολογικά πρωτοπόρους.