Γερμανικός τουρισμός:  Mέχρι  πότε ακυρώνουν τα ταξίδια οι t.o’s

Όλο και περισσότεροι τουρ οπερέιτορ επέκτειναν την περίοδο ακυρώσεων μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Alltours, λόγω της τρέχουσας κατάστασης ακύρωσε όλα τα πακέτα διακοπών και τα ατομικά ταξίδια με αναχώρηση έως και την 30ή Απριλίου, χωρίς χρέωση.
Οι Anex Tour / Öger Tours / Bucher Reisen ακύρωσαν όλα τα ταξίδια με αναχώρηση έως και τις 30 Απριλίου.

Ο ASI Reisen ακύρωσε όλα τα ταξίδια από τις 15 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου δωρεάν. Τα ταξίδια από τις 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, και δεν προσφέρεται δωρεάν ακύρωση.
Εάν δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση του ταξιδίου, ο οργανωτής θα ακυρώσει τα ταξίδια δωρεάν.

Τα επόμενα ταξίδια θα συνεχιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Αν δεν είναι αυτό δυνατόν, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται και θα επαναπατρίζονται από τον προορισμό. Οι ταξιδιώτες που βρίσκονται τώρα στην Ισπανία, το Νεπάλ, τον Παναμά, τη Ν. Αφρική και το Κέιπ Βέρντε θα επαναπατριστούν.   Ο DER Touristik ακυρώνει όλα τα ταξίδια που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν έως και τις 30 Απριλίου, με ισχύ για όλα τα brand (Dertour, ITS, Jahn Reisen, Meiers Weltreisen και ADAC Reisen).

Ο FTI Group ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας του και ακύρωσε όλα τα ταξίδια έως τις 19 Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για τους οργανωτές FTI Touristik, 5 vor Flug, Big Xtra και LAL Sprachreisen.
Η G Adventures ακύρωσε όλα τα ταξίδια με αναχώρηση έως τις 31 Μαΐου με εξαίρεση το ταξίδι Norwegian Arctic XL στις 29 Μαρτίου.
Για τους ταξιδιώτες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία το 20% της προκαταβολής παραμένει ως πίστωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελλοντικό ταξίδι.

Η Gebeco ακύρωσε όλες τις αναχωρήσεις έως τις 15 Απριλίου και προσφέρει δωρεάν αλλαγή κράτησης σε όσους αναχωρούν έως και τις 15 Μαΐου.
Ο Hauser field ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως τις 16 Απριλίου, και τα ταξίδια με αναχώρηση έως και τις 15 Μαΐου μπορούν να αλλάξουν χωρίς χρέωση.
Η JT Touristik ακύρωσε όλα τα ταξίδια με αναχώρηση έως και τις 30 Απριλίου.
Ο LMX Touristik δεν θα πραγματοποιεί ταξίδι έως τις 27 Μαρτίου.

Η Olimar ακύρωσε όλα τα ταξίδια έως και τις 30 Απριλίου.
Ο Pardon / Heider Touristik αναστέλλει όλα τα προγράμματα που είχαν προγραμματιστεί έως και τις 15 Μαΐου. Όλες οι πληρωμές θα επιστραφούν.
Ο Schauinsland-Reisen ακύρωσε όλα τα ταξίδια έως και τις 23 Απριλίου, χωρίς χρέωση.
Για μερικούς προορισμούς, ακυρώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και πέρα της 23ης Απριλίου.

Ο Studiosus έχει ακυρώσει όλα τα ταξίδια με αναχώρηση έως τις 30 Απριλίου.
Στις 9 Απριλίου θα αποφασιστεί πώς θα συνεχιστούν τα προγράμματα.
Η TUI ανέστειλε το παγκόσμιο πρόγραμμά της έως και τις 23 Απριλίου.
Οι πελάτες που αποφασίζουν να κάνουν νέα κράτηση αργότερα για τη θερινή σεζόν έως τις 31 Μαρτίου θα λάβουν μπόνους πιστότητας που φτάνει τα 100 ευρώ το άτομο.

Η Vtours ακύρωσε όλα τα ταξίδια έως και τις 31 Μαρτίου.
Η Viking Travel ακύρωσε όλα τα προγράμματα μέχρι και το τέλος του Απριλίου.
Ο οργανωτής θα αποφασίσει για την πραγματοποίηση ταξιδιών με αναχώρηση μετά τις 30 Απριλίου, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.
(Πηγή: tornosnews.gr)