Πρέπει να ενισχυθούν επιπλέον οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

Την ανάγκη να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό, ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων.


Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Η Ομοσπονδία μας αυτές τις δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους του κλάδου, απο την πρώτη στιγμή είναι δίπλα τους και με ΥΠΕΥΘΥΝΗ συνδικαλιστική δράση προσπαθεί και ως ένα σημείο το έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας, μέτρα ανακούφισης μπροστά σ' αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε!

ΠΕΤΥΧΑΜΕ
Την επέκταση του ταμείου ανεργίας για 2 μήνες σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους που το ταμείο τους έληξε τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Την εφάπαξ επιδότηση όσων συναδέλφων, κυρίως στον επισιτισμό ύψους 800€ έως το τέλος Απριλίου, που οι επιχειρήσεις που εργάζονται έκλεισαν με διοικητική εντολή αλλά και αυτούς ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ Ή ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ Ή ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ 01/03 ΕΩΣ ΚΑΙ 20/03.

Παράλληλα για αυτή την κατηγορία συναδέλφων που εχει ανασταλλεί η σύμβαση εργασίας τους δικαιούνται και μείωση ενοικίου για 2 μήνες κατά 40%.

Οι εργαζόμενοι που παρακολουθούν τα τμήματα μετεκπαίδευσης, θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέσω internet και θα ολοκληρωθούν κανονικά μέσα στον Απρίλιο ώστε να επιδοτηθούν και αυτοί από την ολοκλήρωση των μαθημάτων έγκαιρα!

Ακόμα έχουμε όμως μπροστά μας πολλή δουλειά!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Οι εργαζόμενοι που τελείωσε το επίδομα ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2019 και πίσω, αλλά και αυτοί που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν επιδότηση είτε γιατί ήταν η πρώτη φορά που εργάστηκαν στον κλάδο είτε γιατί έπεσαν θύματα ανασφάλιστης εργασίας είτε γιατί πήραν εφάπαξ το εποχικό επίδομα να μπούνε κι αυτοί στη ρύθμιση. Οι γυναίκες εργαζόμενες που την προηγούμενη χρονιά είχαν κάνει χρήση της αδείας εγκυμοσύνης να μπούνε κι αυτές στη ρύθμιση!

Για όλα αυτά τα αιτήματά μας έχουμε στείλει e-mail στο Yπουργείο Τουρισμού και έχουμε τη δέσμευση του Υπ. κ. Θεοχάρη πως θα τα εισηγηθεί και θα τα στηρίξει στο Υπουργείο Εργασίας.

Όσον αφορά το πώς θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους να πούμε το εξης.

Για την παράταση του επιδόματος ανεργίας κατά 2 μήνες αυτό θα γίνει αυτόματα καθώς τα στοιχεία των εργαζομένων υπάρχουν στο σύστημα!

Για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση και από τον εργοδότη και από τον εργαζόμενο γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε σε επαφή με τους εργοδότες και τους λογιστές των επιχειρήσεων ώστε μολις ανοίξει η πλατφόρμα να γίνουν οι αιτήσεις!

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώνονται από τα κατά τόπους Σωματεία τους και από το site της Ομοσπονδίας μας www.poeet.gr και να καλούν στο τηλεφωνο 210-3637756 για οποιαδήποτε ερώτηση ή στο e-mail της Ομοσπονδίας info@poeet.gr.
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!»