Λεωνίδας Κούτσικας: «Προέχει η υγεία και η κανονικότητα»

«Θα ήθελα να παίξουμε αλλά δεν μπορώ να το ξέρω αν θα γίνει. Δεν εξαρτάται από εμάς». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον προπονητή της Αθλητικής  Ένωσης Κω Λεωνίδα Κούτσικα και έγιναν μετά από την ερώτηση για το αν ο ίδιος είναι θετικός στο να εκκινήσουν τα πρωταθλήματα αν επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος προπονητής, είπε τα ακόλουθα:

«Πιστεύω ότι θα πρέπει πρώτα να δούμε το κοινωνικό σύνολο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία. Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις του ιού, τις κοινωνικές, τις οικονομικές ακόμα και τις ψυχολογικές. Έχουμε θέμα επιβίωσης και ανασφάλειας αυτή τη στιγμή. Αν όλα αυτά ομαλοποιηθούν και βρεθεί μια λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αν είναι εφικτό ας ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα χόμπι και μια απασχόληση για όλους μας. Το θέμα όμως που προέχει είναι να μπούμε σε ένα ρυθμό ανάκαμψης έτσι ώστε να μπορέσουμε να το υποστηρίξουμε. Αυτό που πρώτιστα προέχει είναι η υγεία και η κανονικότητα».

Ο Λεωνίδας Κούτσικας, πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Καμία ομάδα δεν θα έχει κάνει προπόνηση. Αν αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα, θα είναι πολύ διαφορετικό. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και ορισμένοι σημαντικοί πιστεύω προβληματισμοί. Οι περισσότεροι αθλητές έχουν τις δουλειές τους. Θα υπάρχουν αυτές οι εργασίες μετά από όλο αυτό; Θα μπορούμε να έχουμε τον αθλητή στο γήπεδο όταν θα έχει να σκεφθεί άλλα πράγματα και να θέσει προτεραιότητες; Η απόφαση λοιπόν δεν ανήκει σε εμάς αλλά στην κυβέρνηση».