Τι θα γινόταν αν επικυρώνονταν οι βαθμολογίες;

Διίστανται οι απόψεις σχετικά με το μέλλον των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στη χώρα μας.
Να συνεχιστούν,  αν το ευνοήσουν οι συνθήκες,  ακόμα και μέρα στο καλοκαίρι ή να ολοκληρωθούν πρόωρα και να επικυρωθούν οι βαθμολογίες.
Τα ερωτήματα αυτά, όπως φαίνεται απασχολούν και τους αρμοδίους,  ωστόσο δεν είναι εφικτό να δώσουν ακόμη τις απαιτούμενες απαντήσεις γιατί κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα και η κατάσταση είναι ρευστή. Ας δούμε όμως τι θα γινόταν, αν η σεζόν τελείωνε πρόωρα και επικυρώνονταν όλες οι βαθμολογίες:

Διγενής Κοσκινού και ΑΕ Κως θα έμεναν στην Α’ Κατηγορία αν η χρονιά τελείωνε πρόωρα
Διγενής Κοσκινού και ΑΕ Κως θα έμεναν στην Α’ Κατηγορία αν η χρονιά τελείωνε πρόωρα

Στη Football League
Πρωταθλήτρια ομάδα θα ήταν αυτή των Τρικάλων, ενώ τη δεύτερη προνομιούχο θέση θα έπαιρνε ο Ιωνικός.
Ο Διαγόρας θα τερμάτιζε τρίτος ενώ Ιάλυσος θα εξασφάλιζε την παραμονή του στην κατηγορία μιας και ισοβαθμεί με τον Θεσπρωτό στη ζώνη του υποβιβασμού και υπερτερεί αφού είχε επικρατήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στο «Οικονομίδειο» με 1 – 0.

Στη Γ’ Εθνική
Η Ρόδος είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια εδώ και αρκετό καιρό ενώ αν επικυρώνονταν οι βαθμολογίες πρόωρα, προφανώς θα γλίτωνε και τα μπαράζ ανόδου αφού βάσει των εξελίξεων δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν.
Στην Α’ Κατηγορία
Ο ΑΟ Πυλίου θα έπαιρνε το πρωτάθλημα καθώς είναι στην 1η θέση με έξι βαθμούς διαφορά από τον 2ο Ηρακλή Μαριτσών. Τον υποβιβασμό θα γνώριζαν η ΑΕ Λέρου, ο Κλεάνθης Παραδεισίου και η Δόξα Καρδάμαινας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο ΑΟ Πυλίου θα ήταν ο πρωταθλητής στην Α΄Κατηγορία αν επικυρωνόταν η βαθμολογία τώρα
Ο ΑΟ Πυλίου θα ήταν ο πρωταθλητής στην Α΄Κατηγορία αν επικυρωνόταν η βαθμολογία τώρα

Στη Β’ Κατηγορία
Στον 1ο όμιλο το πρωτάθλημα έχει κατακτήσει και μαθηματικά ο Ευκλής. Τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ θα έπαιρνε ο Ηρακλής Λάρδου καθώς υπερτερεί της Δόξας Ψίνθου με την οποία ισοβαθμεί στη 2η θέση καθώς την είχε κερδίσει με 2 – 1 στο μεταξύ τους παιχνίδι. Τον υποβιβασμό θα γνώριζαν ο Ταξιάρχης Καλάθου και η Δήμητρα Δαματριάς.
Στον 2ο όμιλο το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο θα έπαιρνε ο Άγιος Ισίδωρος. Στο μπαράζ για τη διεκδίκηση της ανόδου θα πήγαινε η Αναγέννηση Έμπωνας. Θα υποβιβάζονταν ο Ροδιακός και ο ΑΣ Τήλος.

Στη Γ’ Κατηγορία
Το εισιτήριο της ανόδου θα έπαιρναν ο ΟΦ Ιστρίου (ως πρωταθλητής) και ο Ευαγόρας ως δευτεραθλητής.

Αν τελείωνε το πρωτάθλημα πρόωρα, ο Ιάλυσος θα εξασφάλιζε την παραμονή του στη Football League
Αν τελείωνε το πρωτάθλημα πρόωρα, ο Ιάλυσος θα εξασφάλιζε την παραμονή του στη Football League