Μέχρι 10 Απριλίου η νέα παράταση αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Μέχρι 10 Απριλίου η νέα παράταση  αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Μέχρι 10 Απριλίου η νέα παράταση αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

Νέα παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων μέχρι και τις 10 Απριλίου, δόθηκε χθες μετά την υπογραφή νέας ΚΥΑ από τους συναρμόδιους υπουργούς, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εθνικής Άμυνας, Κώστα Τσιάρα, Βασίλη Κικίλια και Νίκο Παναγιωτόπουλο, αντίστοιχα.

Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση διατηρείται το καθεστώς αναστολής των εργασιών που είχε αποφασιστεί με την από 15.3.2020 ΚΥΑ [ΦΕΚ Β' 864] και επεκτείνεται στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και στα Ειδικά Δικαστήρια των άρθρων 88 παρ. 2 και 99 του Συντάγματος.

Παράλληλα, για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα Διοικητικά Δικαστήρια προβλέπεται πλέον η δυνατότητα διενέργειας όλων των διασκέψεων εξ αποστάσεως, με τη χρήση υπηρεσιακών τεχνολογικών μέσων. Αντίστοιχα, για τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, οι διασκέψεις καθώς και η διεκπεραίωση οποιασδήποτε ενέργειας που αφορά τη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των εισαγγελιών, μπορούν να γίνονται εξ αποστάσεως, ενώ προς διευκόλυνση της ενημέρωσης των διαδίκων, των μαρτύρων και των συνηγόρων, η διακοπή της δίκης και ο ορισμός νέας δικασίμου γνωστοποιείται από τον γραμματέα της έδρας στον Δικηγορικό Σύλλογο της έδρας του Δικαστηρίου.

Επιπλέον, η κλήρωση των ενόρκων και η έναρξη της συνόδου των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων, θα πραγματοποιούνται μόνο εφόσον κατά τη σύνοδο είναι προσδιορισμένες υποθέσεις στις οποίες συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και υποθέσεις κακουργημάτων, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31.1.2021.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου