Ρόδος: Σε αυστηρή καραντίνα η οικογένεια με το μωρό που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Ρόδος: Σε αυστηρή καραντίνα η οικογένεια με το μωρό που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Ρόδος: Σε αυστηρή καραντίνα η οικογένεια με το μωρό που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5403 ΦΟΡΕΣ

Ο δήμος και η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» αναλαμβάνουν τρόφιμα και φάρμακα

Σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό, όπως προβλέπεται, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα μέλη της οικογένειας του βρέφους 7,5 μηνών, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό έπειτα από επίσκεψη και νοσηλεία που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Για τον λόγο αυτό και με εντολή του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τριάντου, η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει αναλάβει από χθες πλήρως όλες τις ανάγκες της οικογένειας, σε ό,τι αφορά τις αγορές τροφίμων και φαρμάκων. «Είμαστε σε ετοιμότητα, δήλωσε ο κος Γιώργος Τριάντος μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» και στο πλευρό αυτή της οικογένειας όπως οφείλουμε να κάνουμε.


Σε ανοιχτή γραμμή με την οικογένεια, βρίσκεται επίσης και ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κος Νίκος Διμέλης, ο οποίος επισήμανε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών που είχε η οικογένεια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δημόσια υγεία.


Σημειώνεται ότι στον Αρχάγγελο που εντοπίστηκε το κρούσμα, βρέθηκε την Παρασκευή και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος προήδρευσε συσκέψεως, κάνοντας έκκληση στον κόσμο να επιδείξει ψυχραιμία αλλά και απόλυτη τήρηση των μέτρων που ανακοινώνονται από τους ειδικούς, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η πανδημία αυτή η οποία δοκιμάζει ολόκληρη την ανθρωπότητα.


Ο ίδιος σημείωσε ότι ο φόβος και η υστερία δεν βοηθούν την κατάσταση και σημείωσε ότι ο δήμος και οι υπηρεσίες του, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα έτσι ώστε να είναι χρήσιμοι στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας.

Τι είπε ο πατέρας του μωρού που μίλησε στο STAR
Αποκαλυπτικός ήταν ο πατέρας του παιδιού που νόσησε από τον κορωνοϊό στο νησί της Ρόδου, με συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής μιλώντας στο STAR. Ο πατέρας του μικρού παιδιού αναφέρθηκε στην περιπέτεια που ζει η οικογένειά του και το μικρό του αγοράκι 7,5 μόλις μηνών, ενώ αποκάλυψε ότι μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής που παραχώρησε τη συνέντευξη, δεν είχε δώσει δείγμα ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του έτσι ώστε να γίνει η ειδική εξέταση για να διαπιστωθεί αν και οι υπόλοιποι είναι φορείς του κορωνοϊού.


«Από την ημέρα που ο ιός άρχισε να διασπείρεται στη χώρα μας, αναφέρει το STAR, προσπαθούσε να προφυλάξει την οικογένειά του και ξαφνικά την Πέμπτη ενημερώθηκε ότι το μικρό του αγγελούδι είναι θετικό στον κορωνοϊό. «Αρρώστησε, το έπιασε πυρετός και βήχας. Ενημερώσαμε και τον γιατρό, μας είπε να πάρουμε ένα σιρόπι για τον βήχα και μας είπε να του δίνουμε παρακεταμόλη. Ήρθαμε σπίτι και, χθες (σ.σ. την Πέμπτη) το βράδυ, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο μικρός έχει τον κορωνοϊό. Τον έχουμε σπίτι μαζί μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πατέρας του βρέφους.


Τον πήγαν στο Νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε για μια μέρα. Την Τρίτη, οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να πάρει εξιτήριο, αφού είχαν ληφθεί δείγματα για το τεστ του Covid- 19. Το μωρό όμως, ως φορέας του ιού, κάτι που μέχρι τότε δεν γνώριζαν, ήρθε σε επαφή με τους γονείς του, το αδερφάκι του και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη που ζουν στο σπίτι, τους συγγενείς της οικογένειας που τους επισκέφθηκαν από τη Λάρισα.


Είναι όλοι τους σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ το τεστ για τον κορωνοϊό θα το κάνουν τη Δευτέρα (σ.σ. αύριο). Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάει στο σπίτι τους κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη λήψη δειγμάτων. Κανείς τους όμως, δεν έχει ύποπτα συμπτώματα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και άλλων επαφών που μπορεί να είχαν μέσα στο διάστημα των τεσσάρων αυτών ημερών. Η οικογένεια που είναι αλλοδαποί, μένει στον Αρχάγγελο της Ρόδου από τον Νοέμβριο. Όπως μας είπε ο πατέρας, ούτε εκείνος, ούτε η σύζυγός του έχουν ταξιδέψει εκτός νησιού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ένα από τα μέλη της οικογένειας που ήρθε από τη Λάρισα και ζει στο σπίτι με την οικογένεια του βρέφους, πριν λίγες μέρες ταξίδεψε με το καράβι μέχρι τον Πειραιά για μια δουλειά και επέστρεψε πάλι πίσω».

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης