Συγκρότηση δημοτικής δομής υποστήριξης ευπαθών ομάδων Ηρωικής Νήσου Κάσου

Συγκρότηση δημοτικής δομής υποστήριξης ευπαθών ομάδων Ηρωικής Νήσου Κάσου

Συγκρότηση δημοτικής δομής υποστήριξης ευπαθών ομάδων Ηρωικής Νήσου Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 147 ΦΟΡΕΣ

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου, ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, με την υπ’ αριθ. 156/2020 απόφαση Δημάρχου συστήνεται Δημοτική υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Αρμοδιότητες της επιτροπής αυτής είναι η παροχή βοήθειας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν (αφορά την εξυπηρέτηση υγειονομικά ευπαθών ομάδων, υπερηλίκων, ανθρώπων που ζουν μόνοι και ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ) για την προμήθεια αγαθών και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης (κατ’ οίκον διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, αγορά συνταγογραφημένων φαρμάκων, αγορά τροφίμων), καθώς και στην εξυπηρέτηση από τις δημόσιες, δημοτικές υπηρεσίες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας (πληρωμή λογαριασμών κ.α).

Παρακαλούνται οι κάτοικοι που χρήζουν άμεσης βοήθειας και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν να καλέσουν στο 2245041400 ώστε ο Δήμος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι. Εθελοντές για την κοινωνική αυτή δράση που αφορά την παροχή βοηθείας κοινωνικά ευπαθών ατόμων, σύμφωνα με δήλωσή τους είναι οι κάτωθι:

Μαίρη Εμμ. Φραγκούλη, Γιώργος Μ. Ιερομόναχος, Μάρκος Γ. Ιερομόναχος, Μανόλης Μιχ. Ερωτοκριτος, Γιώργος Ερωτοκριτος, Μανόλης Σταματάκης, Νικήτας Καμπούρης, Νίκος Ι. Νικολάου, Νίκος Μαστρανδρέας και ο Νεκτάριος Σταματάκης.

«Θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη που προσφέρουν στο δύσκολο έργο δεδομένων των συγκυριών προς τον Δήμο μας και κατά συνέπεια προς τα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Τέτοιου είδους κοινωνικές προσφορές μόνο αξιέπαινες μπορούν να χαρακτηριστούν, κοινωνικές συμπεριφορές που αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση που ευελπιστούμε ότι όλοι θα ακολουθήσουν» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του δήμου.

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους