Αλλάζει επίπεδο ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος!

Αλλάζει επίπεδο  ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος!

Αλλάζει επίπεδο ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 378 ΦΟΡΕΣ

Ο έμπειρος Θεόφιλος Ξυπολιτάς που αποτελεί το νέο γενικό διευθυντή δηλώνει πανέτοιμος να βοηθήσει το σύλλογο για να κάνει ένα βήμα παραπάνω στο οργανωτικό αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι

Για τη νέα φιλοσοφία της ομάδας μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο του Γ.Σ. Δωδεκάνησος που προσπαθεί να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, μίλησε ο νέος γενικός διευθυντής Θεόφιλος Ξυπολιτάς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Κολοσσό και γενικά το μπάσκετ στην περιοχή μας και ο οποίος είναι ο «εκλεκτός» του Κάλλιστου Διακογεωργίου στην προσπάθεια που γίνεται για να μπορέσει ο σύλλογος να ανέβει και άλλα επίπεδα. Ο κ. Ξυπολιτάς καταρχάς έστειλε το ακόλουθο μήνυμα με αφορμή και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που όλοι βιώνουμε εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού:
«Καταρχάς να πω ότι το μένουμε σπίτι είναι ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει για τη μη εξάπλωση του ιού. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το ακολουθήσουμε όλοι μας»

Αναφερόμενος στο πώς προετοιμάζονται στον σύλλογο για να είναι όλα έτοιμα μετά την «καραντίνα», είπε τα εξής:
«Το τελευταίο διάστημα κάνουμε κινήσεις οργανωτικού περιεχομένου μόνο καθώς η καραντίνα δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάτι άλλο. Θα αλλάξουμε τη δομή της ομάδας. Θα την κάνουμε πιο λειτουργική. Για τον λόγο αυτό έχουν έρθει άνθρωποι που θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο για την πιο όμορφη λειτουργία της ομάδας. Προς Θεού, αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχαν προβλήματα.

Προς Θεού, δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που είχε γίνει στοχεύοντας να την πάμε ένα βήμα παραπάνω. Ήρθα στον σύλλογο για να βοηθήσω στο λειτουργικό κομμάτι. Θεωρώ ότι έχω την εμπειρία και τις δυνατότητες μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησής μου με την ομάδα του Κολοσσού αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα για να το εξελίξουμε λίγο παραπάνω. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μετακινηθούμε την περίοδο αυτή για να υλοποιήσουμε κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καθόμαστε. Τουλάχιστον όταν θα ξεκινήσουμε θα είμαστε έτοιμοι. Οι βελτιώσεις σε πρώτη φάση έχουν να κάνουν κυρίως με τις συνθήκες προπόνησης των παιδιών. Όχι ότι ήταν άσχημες. Ήταν σε άριστο επίπεδο και η ομάδα είναι σε τροχιά πρωταθλητισμού. Απλώς εμείς θα βελτιώσουμε κάποια πράγματα ώστε οι παίκτες να αισθάνονται ακόμα καλύτερα και να έχουν ένα κίνητρο παραπάνω με τις συνθήκες προπόνησής τους. Έχουμε έναν αξιόλογο προπονητή, τον Γιάννη Μαρουλάκη και τον συνεργάτη του Γιώργο Μποσγανά και θεωρώ ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έχω μιλήσει με τον Μαρουλλάκη αρκετές φορές και προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα, εφόσον επιστρέψουμε στα γήπεδα, που αντιμετώπιζε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η φιλοσοφία του συλλόγου από εδώ και πέρα, απάντησε ως εξής:
«Καταρχήν είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος αλλά και αυτοί οι σύλλογοι σε ό,τι αφορά τη δομή τους, δεν αλλάζουν από έναν κανονικό. Τα επί μέρους πράγματα είναι δεδομένο ότι είναι ιδιαίτερα και θέλουν ξεχωριστή μεταχείριση. Είτε αυτά αφορούν τους αθλητές, είτε τις εγκαταστάσεις. Η δομή όμως είναι η ίδια σε όλα

αθλήματα.
Υπάρχει αρχή, υπάρχει τέλος και όσοι ασχολούνται έχουν συγκεκριμένους ρόλους. Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τη φιλοσοφία το βασικό είναι να μπορέσουμε να …παντρέψουμε τον πρωταθλητισμό με την προσπάθεια που θα γίνει να βγάλουμε και άλλα παιδιά με κινητικά προβλήματα από το σπίτι τους και να έρθουν στο παρκέ. Δεν θα σταματήσουμε το κομμάτι του πρωταθλητισμού. Ίσα ίσα που θα το ενισχύσουμε αλλά από εκεί και πέρα θέλουμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επικοινωνιακό κομμάτι ώστε να φέρουμε κοντά μας και άλλα παιδιά με κινητικά προβλήματα. Θέλουμε επίσης να έχουμε και περισσότερους ντόπιους αθλητές. Αυτό θέλουμε να το περάσουμε πιο όμορφα και πιο καλά στον κόσμο προκειμένου να καταλάβουν όλοι πώς ακριβώς λειτουργούμε».

Ο Θεόφιλος Ξυπολιτάς πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Θα υπάρχουν συγκεκριμένες δομές στον σύλλογο. Ανακοινώθηκαν άλλωστε και οι επιτροπές που απαρτίζονται από τοπικούς άρχοντες και εθελοντές που θα είναι η δική μας βοήθεια. Από εκεί και πέρα η νέα δομή του συλλόγου θα είναι συγκεκριμένη. Η διοίκηση, ο γενικός διευθυντής που είμαι εγώ, ο τεχνικός σύμβουλος που είναι ο Μανώλης Ευσταθίου καθώς και οι δυο φροντιστές που θα είναι μάλιστα δυο. Ο ένας θα είναι μέσα στο γήπεδο και θα έχει να κάνει με τους αθλητές και ο δεύτερος που θα είναι υπεύθυνος ιματιοθήκης.
Αυτά τα πράγματα είμαστε υποχρεωμένοι να τα κάνουμε για το καλό της ομάδας και την ομαλή λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος για να μπορούν και τα παιδιά να χαίρονται ακόμα περισσότερο αυτό που κάνουν».

Διαβάστε ακόμη

Ένας Κώος στην κορυφή της Ευρώπης

Τώνης Μαρτίνης: «Η Ρόδος είχε στοχοποιηθεί!»

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Σήμερα η 29η αγωνιστική

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού