Ίσως ο κορωνοϊός μας ξυπνήσει...

Ίσως ο κορωνοϊός μας ξυπνήσει...

Ίσως ο κορωνοϊός μας ξυπνήσει...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Διάβασα τη δήλωση του καλού φίλου και γενικού αρχηγού της ΑΕ Κατταβιάς Γιάννη Κυπριώτη και μπορώ να πω ότι έκανε ...διάνα ακουμπώντας ευαίσθητες χορδές του ποδοσφαίρου στην περιοχή μας.

Λέγοντας τα αυτονόητα. Τι πειράζει αν μια ομάδα στην Α' Κατηγορία τερματίσει από τη 2η έως τη 12η θέση; Ποια η διαφορά; Υπάρχει; Γιατί θα πρέπει κάθε χρόνο οι ομάδες να ξοδεύουν ...ένα κάρο λεφτά στις μεταγραφές και να μην μπορούν να δώσουν 1.000 ευρώ να πάρουν μπογιές για να βάψουν τα γήπεδά τους, ζητιανεύοντας από τον ΔΟΠΑΡ;

Που είναι τα παιδιά των Ακαδημιών; Γιατί δεν παίζουν; Και επιπρόσθετα μου άρεσε το ότι δεν έβγαλε και την ομάδα του απ' έξω, λέγοντας «θα προτιμούσα να είμαι στη Γ' Κατηγορία με δεκαπέντε Κατταβενούς παρά στην Α' με το μοντέλο που λειτουργούμε τώρα».

Είναι μια «μεγάλη» δήλωση ...ψυχής από έναν άνθρωπο που δείχνει οτι προβληματίζεται για το μέλλον του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Τα λόγια του αξίζουν μεγάλης προσοχής. Τα προηγούμενα ερωτήματα είναι μερικά μόνο.

Είναι ξεκάθαρο πως μπορούν να προστεθούν και πολλά περισσότερα, τα οποία όλα καταδεικνύουν το ότι ...ο γυαλός τελικά δεν είναι στραβός αλλά στραβά αρμενίζουμε εμείς. Προφανώς και κάτι δεν κάνουμε καλά και αυτό έχει αντίκτυπο στα ίδια τα πρωταθλήματα και στις ομάδες. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δυστυχώς οι παράγοντες δεν έχουν καταλάβει την πραγματικά αξία του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Και όμως θα έπρεπε. Αν κάτσει να σκεφθεί κανείς πως καμία ομάδα, με εξαίρεση τον Διαγόρα, τη Ρόδο και τον Ιάλυσο (βάλτε όποια σειρά θέλετε εσείς), ρεαλιστικά δεν έχει κατορθώσει να μείνει για πολύ σε μια Εθνική κατηγορία (αυτό συμβαίνει τουλάχιστον 20 χρόνια τώρα), θα συνειδητοποιήσει το πόσο μάταιο και εκτός πραγματικότητας είναι να αναγάγουμε την υπόθεση «τίτλος» στην Α' Κατηγορία σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας, είναι το πόσοι παίκτες προωθήθηκαν από τους Έφηβους στην ανδρική ομάδα. Αλλά στην εποχή που κάποιες ομάδες δεν έχουν καν τέτοια τμήματα, είναι τουλάχιστον ουτοπικό να συζητάμε για πρόοδο και προοπτική ανάπτυξης.

Επιβάλλεται να αλλάξουμε ...μυαλά και να δούμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Ίσως ο κορωνοϊός μας ξυπνήσει και ξημερώσει μια καλύτερη και πιο εποικοδομητική ημέρα για το ποδόσφαιρό μας...

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης