Οι πυγμάχοι της Ρόδου κέρδισαν αν και τρέφονται πενιχρότατα

Οι πυγμάχοι της Ρόδου κέρδισαν αν και τρέφονται πενιχρότατα

Οι πυγμάχοι της Ρόδου κέρδισαν αν και τρέφονται πενιχρότατα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 121 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 3 Απριλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2695

ΕΖΗΤΗΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Ως πληροφορούμεθα, υπό της Νομαρχίας εζητήθη από την Διεύθυνσιν Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας η τοποθέτησις ενός εισέτι αρχαιολόγου εις την Αρχαιολογικήν υπηρεσίαν Δωδεκανήσου, η οποία σήμερον έχει μόνον τον κ. Κωνσταντινόπουλον. Ως τονίζεται σχετικώς η Περιφέρεια Δωδεκανήσου έχει ανάγκην ενισχύσεως από πλευράς ειδικών, διότι δεν είναι δυνατόν να αναμένωνται όλα από έναν μόνον αρχαιολόγον, παρά τας ικανότητάς του.

ΟΙ ΠΥΓΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΕΝΙΧΡΟΤΑΤΑ
ΑΘΗΝΑΙ (του απεσταλμένου μας).
Κατά τους διεξαχθέντας ενταύθα πυγμαχικούς αγώνας εκέρδισαν πρώτας νίκας οι πυγμάχοι του ΠΟΔ Μοντιάδης, Ναζαριάς, Χατζηνικήτας και Μαργαρίτης. Οι υπόλοιποι δεν ηγωνίσθησαν εισέτι, πιστεύεται όμως ότι εκ των Ροδίων αθλητών θα αναδειχθούν και ωρισμένοι Πανελληνιονίκαι. Ως γνωστόν οι πυγμάχοι μας ανεχώρησαν εκ Ρόδου δι’ εράνου και διατρέχουν εδώ πενιχρότατα.

Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΗ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ο Νομάρχης κ. Ιωάννου θα αναχωρήση αύριον ή μεθαύριον εις Αθήνας και εκείθεν εις Χαλκίδα διά την μεταφοράν της οικογενείας του εις την Ρόδον. Πιστεύεται ότι ο κ. Νομάρχης θα επανέλθη εντός της εβδομάδος.

Ο ΔΗΜΟΣ Θ’ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟΝ» ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ως πληροφορούμεθα υπό του Δήμου αντιμετωπίζεται το θέμα της βελτιώσεως του κινηματοθεάτρου «Εθνικόν» συμφώνως προς παλαιοτέραν εξαγγελίαν του Δημάρχου κ. Πετρίδη. Κατά τας αυτάς πληροφορίας, εις το «Εθνικόν» θα γίνουν εγκαταστάσεις συσκευών κλιματισμού και θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα με βελούδινον κάλυμμα, ούτως ώστε το κινηματοθέατρον να είναι κατάλληλον διά την οργάνωσιν φεστιβάλ.

ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗ Η Β’ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΑΦΥΛΩΝ. ΕΠΩΛΗΘΗ Η ΣΤΑΦΙΔΑ ΡΟΔΟΥ ΕΙΣ ΣΗΤΕΙΑΝ
Υπό της ΕΓΣΔ απεφασίσθη όπως από της νέας εβδομάδος πληρωθή μέσω ΑΤΕ η 2α προκαταβολή σταφυλών εκ 13 λεπτών κατά κιλόν. Η α’ προκαταβολή ήτο 1 δραχμή, εγνώσθη δέ ότι η τελική εκκαθάρισις θα γίνη συντόμως προς διευκόλυνσιν των σταφυλοπαραγωγών.

Η ΣΤΑΦΙΔΑ
Εξ άλλου ανεκοινώθη ότι η σταφίδα επωλήθη προς 4,75 δρχ. κατά κιλόν εκ Σητείαν Κρήτης εις έμπορον και θα φορτωθή αύριον.

ΤΑ ΣΥΚΑ
Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι η οινοπνευματοβιομηχανία Κονιόρδου Θεσσαλονίκης εγνωστοποίησεν προς το Γενικόν Χημείον του Κράτους ότι δεν δύναται να παραλάβη σύκα. Κατόπιν αυτού το Χημείον θα υποδείξη ετέρας βιομηχανίας.

ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ Η ΠΡΩΪΜΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΛΟΥ
ΤΗΛΟΣ (του ανταποκριτού μας)
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τον χειμώνα, ολόκληρος σχεδόν η πρωϊμοκαλλιέργεια κατεστράφη. Οι καλλιεργηταί αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα, διότι δεν θα δυνηθούν να φανούν συνεπείς εις τας υποχρεώσεις των έναντι της Αγροτικής Τραπέζης από την οποίαν ζητείται ήδη η παροχή διευκολύνσεως.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας)
Καθ’ ά πληροφορούμεθα θα επισκεφθούν την νήσον μας κατά τας 2 Μαρτίου αι σπουδάστριαι της Ακαδημίας Ψυχικού μετά των καθηγητών των και θα παραμείνουν επί διήμερον. Τας σπουδαστρίας θα φιλοξενήσουν εις τας οικίας των μαθήτριαι των Δημ. Σχολείων και του Γυμνασίου μας.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»