Να κριθούν όλα στα γήπεδα…

Να κριθούν όλα στα γήπεδα…

Να κριθούν όλα στα γήπεδα…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 121 ΦΟΡΕΣ

Είναι φανερή η πρόθεση της UEFA να τελειώσουν τα εγχώρια πρωταθλήματα εντός γηπέδων και όχι στα χαρτιά.

Αυτό ασφαλώς και θα είναι το πιο δίκαιο και ευχή όλων είναι οι συνθήκες να το ευνοήσουν το συντομότερο δυνατόν και να δούμε και πάλι την μπάλα να κυλάει στους αγωνιστικούς χώρους.

Αυτή είναι και η επιθυμία όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Η απόφαση για επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου κατά ένα μήνα (31 Ιουλίου 2020) που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην προχθεσινή της τηλεδιάσκεψη, φανερώνει ακριβώς αυτό το πράγμα.

Είναι μια απόφαση όμως που έχω την αίσθηση ότι στην ουσία δεν συμπεριλαμβάνει και τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Τυπικά η απόφαση ισχύει βέβαια αλλά στην πράξη, αν χρειαστεί να φθάσουμε τόσο βαθιά στο καλοκαίρι, είναι κάτι που –τουλάχιστον σε τουριστικές περιοχές όπως η Ρόδος- μάλλον δεν μπορεί να τύχει ανταπόκρισης.

Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε κυρίως με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές (υπάρχει και μια μικρή μερίδα παικτών που είναι «επαγγελματίες» καθώς ζουν από αυτό) οι οποίοι έχουν τις δουλειές τους και γενικώς αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση τον αγώνα της επιβίωσης.

Τον επαγγελματίας μπορείς να τον «αναγκάσεις» να παίξει μέσα στο καλοκαίρι. Ίσως γκρινιάξει λίγο αλλά θα παίξει θέλοντας και μη. Πώς θα το κάνεις όμως αυτό με τον ερασιτέχνη; Πώς θα του πεις φύγε από τη δουλειά σου για να έρθεις στο γήπεδο;

Ή πως θα του πεις έλα μετά τη δουλειά σου να προπονηθείς; Πώς μπορεί ρεαλιστικά να γίνει αυτό; Με ποια ακριβώς ψυχολογία ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής θα είναι σε θέση να σκεφθεί πως πρέπει να παίξει και μπάλα;

Οι ομάδες με ποια ρόστερ θα επιστρέψουν; Θα έχουν; Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που προκύπτουν. Υπάρχουν και πολλά άλλα όπως αντιλαμβάνεστε τα οποία καταδεικνύουν ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως αν δεν καταστεί δυνατό να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση περί τα μέσα Μαΐου το αργότερο, το restart περιπλέκεται. Ίσως στην περίπτωση αυτή να πρέπει να αναζητηθεί ο τρόπος ολοκλήρωσης της σεζόν με παιχνίδια μπαράζ μεταξύ των ομάδων που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και στόχους, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και τον Αύγουστο όπως πρόσφατα δήλωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσής μας Παναγιώτης Διακοφώτης.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αναζητηθεί ο τρόπος να τελειώσουν όλα μέσα στο γήπεδο και να μην κριθούν στα χαρτιά…

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης