Σύσκεψη για τη λειτουργία των Σφαγείων την περίοδο του Πάσχα

Σύσκεψη για τη λειτουργία των Σφαγείων την περίοδο του Πάσχα

Σύσκεψη για τη λειτουργία των Σφαγείων την περίοδο του Πάσχα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 426 ΦΟΡΕΣ

Ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη με θέμα συζήτησης τη λειτουργία των Σφαγείων για την περίοδο του Πάσχα και την επάρκεια της αγοράς.


Στη συζήτηση αυτή κλήθηκαν κι έδωσαν το «παρών» ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλίας Οικονομίδης, ο πρόεδρος των κρεοπωλών Ρόδου Αθανάσιος Χατζηνικήτας, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Γιώργος Ανδριανός και ο αντιπρόεδρος των κτηνοτρόφων Βασίλης Ανδριάς.


Μετά την όλη συζήτηση και με γνώμονα πάντα τα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό, αποφασίσθηκε να ορισθούν ημέρες σφαγής των αμνοεριφίων με σειρά προτεραιότητας, έτσι ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός καθώς, επίσης, και ο τρόπος διανομής τους στα κρεοπωλεία του νησιού.


Με την ευκαιρία της παρουσίας των εκπροσώπων των δύο συλλόγων έγινε διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση της αγοράς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή τους από τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσαν πως είναι ικανοποιημένοι.


Μετά το πέρας των συναντήσεων ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε απευθυνόμενος στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί με ό,τι αγοράζουν και να βλέπουν εάν υπάρχει η σφραγίδα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και προέτρεψε το καταναλωτικό κοινό να επιλέγει τα ντόπια κρέατα όχι μόνο γιατί είναι καλύτερα, αλλά και για να στηριχθεί η δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου