Κινητήρες ποιότητος

Κινητήρες ποιότητος

Κινητήρες ποιότητος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 124 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Στη λυσσαλέα μάχη των Αρδενών λίγο πριν σταματήσουν τα ποτάμια αίματος της ανθρωπότητας, κάπου ανάμεσα στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, οι Γερμανοί είχαν πιστέψει πως μπορούσαν να αλλάξουν την έκβαση του πολέμου.

Το πίστευαν κυρίως χάρις στα τεθωρακισμένα Panzer. Τανκς με ιδιαίτερα σκληρή απόδοση και αποτέλεσμα. Οι Γερμανοί ειδικοί είχαν επιλέξει για την κίνησή τους τις εξαιρετικές βενζινομηχανές μάρκας Ford από τις ΗΠΑ. Ο Χίτλερ ήξερε να επιλέγει το καλύτερο, άνθρωπος με γούστο.

Το είδε αυτό ο Stalin, και σου λέει μην πιαστούμε εμείς κορόιδα, άσε που εμείς είμαστε αριστεροί και ανήκουμε δια βίου στις προοδευτικές δυνάμεις. Μια και δυό βάζουν κι αυτοί την παραγγελία στους Αμερικάνους για τα δικά τους Τ34.

Το Detroit σηκώθηκε στον αέρα, ούτε που περίμεναν τέτοια χαρά. Εδώ το καλό το πράμα, σκοτώνεις και δεν πληρώνεις, μόνον τις Αμερικανικές βιομηχανίες εξυψώνεις. Να και δόμ και χαρά μεγάλη, οι σαμπάνιες ανοίγαν κατά δωδεκάδες στο γραφείο του Henry Ford.

Συνεχίστε τον πόλεμο, εμείς όλους σας αγαπάμε και δεν σας λησμονάμε και δώσ’ του οι φορτώσεις για Μόσχα και Βερολίνο. Άμα έχεις αισθήματα φιλίας δεν μπορείς να αδικήσεις κανέναν φίλο, θα τους τα πάρεις έστω και με βαριά καρδιά. Η φιλία και το έμβασμα είναι πράγματα ιερά!

Αυτά συνέβαιναν τότε, και για να τα κάνεις ήθελες εργοστάσια, γερανογέφυρες, τόρνους, γρέζια, λάδια, πρέσσες και ότι άλλο επίπονο και επικίνδυνο για τον αγαπημένον εργάτη. Τι είναι αυτά ρε, ακόμα εκεί είσαστε, ντιπ μυαλό, κουκούτσι; Αυτά σκέφτηκαν οι ευεργέτες της ανθρωπότητας και λύγισε η καρδιά τους, δεν άντεχαν άλλο τους διαμελισμένους νεκρούς κάτω από τις ερπύστριες.

Διάβασαν λίγη λογοτεχνία- λίγη, όχι πολύ- διάβασαν λίγη χημεία και κατέληξαν στην απόφαση να σκοτώνουν μεν, αλλά όχι με συνθλίψεις κάτω από τις ερπύστριες. Τέλος τα κανόνια και τα φλογοβόλα, δεν μπορούσαν στο τέλος να αναγνωρίσουν τους νεκρούς συγγενείς τους, δεν ήταν σωστό και τίμιο.

Σκότωσέ τον, αλλά δώσ’ του και μία ταυτότητα νεκρού, μην πάει αδιάβαστος, είναι σαν να θέλεις να περάσεις τα σύνορα χωρίς διαβατήριο. Όσο και καλή διάθεση να έχει ο Άγιος Πέτρος, ένα πιστοποιητικό γέννησης θα το ζητήσει. Κάθισαν σε Αγγλικές πολυθρόνες Chichester γνησίου δέρματος εγγυημένης ποιότητος και αποφάσισαν για την ευθανασία σε ρυθμό ρελαντί, με όλες τις προϋποθέσεις κοίμησης και μηδέποτε αφύπνισης. Τέτοιον θάνατο και ποιος δεν τον θέλει. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, όπως το διατύπωσε ο Σόλων ο Αθηναίος. Είναι ολοφάνερο ότι ο Σόλων υπήρξε ο εμπνευστής του θαυμαστού Κορωνοϊού.

Από τότε οι άνθρωποι φρόντιζαν περισσότερο για τον θάνατο και ελάχιστα για τη ζωή. Για τη ζωή πρέπει να φροντίζει ο πλούσιος, ο φτωχός διερευνά σε όλη του τη ζωή την έξοδο και την εξόδιο ακολουθία.

Φιλοσοφημένοι άνθρωποι οι φτωχοί και γι’ αυτό τους αγαπάνε τόσο οι πλούσιοι και φροντίζουν τόσο για τα τανκς Τ34 όσο και για τις ιδιότητες του Covid-19. Θα πεθάνεις που θα πεθάνεις, άσε μας και μας να σου προσφέρουμε μια εξυπηρέτηση, δεν ξέρουμε τι κατάσταση θα βρεις στην κόλαση, τουλάχιστον να είσαι αρτιμελής!

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B