Προετοιμάζεται ο δήμος Ρόδου για τα έργα στην Παλιά Πόλη

Προετοιμάζεται ο δήμος Ρόδου για τα έργα στην Παλιά Πόλη

Προετοιμάζεται ο δήμος Ρόδου για τα έργα στην Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1419 ΦΟΡΕΣ

Κόντρα στις μεγάλες δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία του κορωνοϊού (και) για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, υπό τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Πολεοδομίας, κ. Στέφανο Δράκο και το εναπομείναν προσωπικό, εξακολουθεί να εργάζεται και να κάνει την προετοιμασία για τα έργα που πρέπει να ξεκινήσουν την «επόμενη μέρα».

Με στόχο να χαθεί όσο γίνεται λιγότερος χρόνος και, βέβαια, να είναι έτοιμος ο Δήμος να κάνει «επανεκκίνηση» και στον τομέα των έργων που χειρίζεται η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, πάντα σε συνεργασία του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του Αντιδημάρχου, η Υπηρεσία εξακολουθεί να εργάζεται και να «προχωράει» ό,τι μπορεί να γίνει αυτή την περίοδο, τουλάχιστον σε επίπεδο προετοιμασίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει το σύστημα, αυτή την περίοδο ετοιμάζονται οι μελέτες και η δημοπράτηση έργων στην Παλιά Πόλη, το στάδιο του «Διαγόρα», τη Νέα Αγορά και τη «Ροδιακή Έπαυλη».


Όσον αφορά την τελευταία, οι εργολάβοι ως γνωστόν αυτό το διάστημα κάνουν χρήση της παράτασης των δύο μηνών που τους δίνεται λόγω της κατάστασης. Αμέσως μετά την άρση του lockdown, λοιπόν, και μόλις δοθεί το πράσινο φως από την Κεντρική Διοίκηση, αναμένεται να πιάσει δουλειά και ο ανάδοχος για το έργο της ανακαίνισης του εμβληματικού κτηρίου.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις δημόσιες υπηρεσίες είναι και η εργασία των υπάλληλων εκ περιτροπής, και αυτό βέβαια εφαρμόζεται και στη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης η οποία στην ουσία, αυτή την περίοδο, λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο.


Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, ελάχιστοι υπάλληλοι, μαζί με τον κ. Δράκο, και υπό την εποπτεία του Δημάρχου, κάνουν ό,τι μπορούν για να προχωρήσει ό,τι είναι δυνατόν αυτές τις ημέρες.
Προτεραιότητα δίνεται στα έργα που βρίσκονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ενδεικτικά:
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αποσφραγιστούν οι προσφορές για το δίκτυο πρόσβασης ΑμΕΑ στη Μεσαιωνική Πόλη, έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και έχει δημοπρατηθεί, απλώς υπήρξε μία καθυστέρηση λόγω συγκυρίας.


Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες δημοπρατείται το έργο της συντήρησης και ανακαίνισης του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης, προϋπολογισμού 670 χιλιάδων ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους.


Ακόμη, άμεσα αναμένεται να δημοπρατηθεί και το έργο της αντιστήριξης των ετοιμόρροπων κτηρίων εντός του Μνημείου, το οποίο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους, όπως και εκείνο των πλακοστρώσεων-χαλικοστρώσεων κτλ.


Όλα τα παραπάνω, στόχος είναι να βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο. Παράλληλα, γίνεται συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Παλιάς Πόλης ενώ έχει κατακυρωθεί και ο διαγωνισμός για το σύστημα εισόδου των οχημάτων, που ως γνωστόν από φέτος αλλάζει. Ο ανάδοχος έχει κληθεί για να καταθέσει την εγγυητική επιστολή και να υπογράψει τη σύμβαση.


Τέλος, στη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης δεν έχουν σταματήσει να σχεδιάζουν και νέα έργα. Ένα από αυτά είναι και η ολοκλήρωση της μελέτης για την αξιοποίηση του πρώην θεάτρου Δημόγλου όπου στόχος είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης.

Διαβάστε ακόμη

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας