Δήμαρχος Αστυπάλαιας: Θα φτιάξουμε κατοικίες για γιατρούς

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: Θα φτιάξουμε κατοικίες για γιατρούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 458 ΦΟΡΕΣ

«Στην Αστυπάλαια πάμε καλά. Εχουν πιάσει τόπο τόσο οι εκκλήσεις του δήμου όσο και κατοίκων του νησιού προς όλους τους πατριώτες και μη πατριώτες που θα μπορούσαν δυνητικά να έρθουν, συνεπώς δεν έχουμε αφίξεις», δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Ν. Κομηνέας, στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Ωστόσο, ο κ. Κομηνέας τόνισε «είμαστε απροστάτευτοι» και αιτιολόγησε: «Τα δικά μας περιφερειακά ιατρεία έχουν έλλειψη προσωπικού. Και έχουν έλλειψη και ειδικευμένου προσωπικού. Ας μην μιλήσουμε για μένα, γιατί εγώ είμαι μάλλον από τους προνομιούχους, έχουμε γιατρούς στην Αστυπάλαια. Τα περισσότερα περιφερειακά ιατρεία έχουν ελάχιστους ανθρώπους και καθόλου νοσηλευτές. Αυτό σημαίνει ότι αν οποιοσδήποτε γιατρός ασθενήσει, το νησί μένει χωρίς κανέναν υγειονομικό».

Αναφερόμενος στα κίνητρα προς τους γιατρούς που καλούνται να ζήσουν σε ένα νησί με μισθό των 800 ευρώ, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχουν πριμοδοτήσεις προς αυτούς τους ανθρώπους αλλά και τους εκπαιδευτικούς και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό, εμείς, το κτίριο του περιφερειακού ιατρείου που έχουμε, έχει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μέσα σε αυτόν τον χώρο κατοικίες για υγειονομικούς. Σκοπός να υπάρξουν τρεις κατοικίες, ώστε τρεις γιατροί που θα έρθουν στο νησί, να μπορέσουν να μένουν χωρίς να πληρώνουν».

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε ακόμη

Αστυπάλαια: Προβάλλεται σε Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία για διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό

Γιατί δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Αστυπάλαιας;

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Δεν έχουμε ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο καθαριότητας»

Κοινοβουλευτική αναφορά- παρέμβαση του Β. Υψηλάντη για μείωση των αντικειμενικών αξιών της Αστυπάλαιας

Τα «Ελεγεία της Οξώπετρας» του Ελύτη βρήκαν τη θέση τους στην Αστυπάλαια

Ν. Κομηνέας: Ο δήμος Αστυπάλαιας δεν έχει γνώση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση

Μέγα πρότζεκτ 2.000 στρεμμάτων στην Αστυπάλαια

Σύμβαση για την ανάδειξη των μονοπατιών της Αστυπάλαιας