Σωτήρης Τσιόδρας: Στους 79 οι νεκροί, 1.755 τα κρούσματα

Σωτήρης Τσιόδρας: Στους 79 οι νεκροί, 1.755 τα κρούσματα

Σωτήρης Τσιόδρας: Στους 79 οι νεκροί, 1.755 τα κρούσματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 603 ΦΟΡΕΣ

Χαρδαλιάς για απαγορεύσεις: Αν χαλαρώσουμε δυστυχώς θα το πληρώσουμε

Σε 79 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.

Ο κ. Τσίοδρας ανακοίνωσε επίσης 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη χώρα, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.755.

Τσιόρδας: «Δεν είναι ώρα για άρση περιορισμών»

Αισιόδοξος για την πορεία διασποράς του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, αν και τόνισε πως «δεν είναι ώρα για άρση περιορισμών».

«Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα φρένο στις εισαγωγές στις εντατικές. Περιμένουμε να δούμε και μείωση εισαγωγών. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως είναι δύσκολη η ανάκαμψη από μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Μιλάμε για την ανάγκη επιπέδωσης της καμπύλης. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα στο μέλλον. (…) Δεν είναι ώρα όμως για άρση των περιορισμών», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας αναφορικά με το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτασς, είχε αφήσει παράθυρο για το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα τον Μάιο, αν τον Απρίλιο τηρηθούν καθολικά και από όλους. Ο κ. Πέτσας έκλεισε τη σημερινή ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες, στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους πολίτες, ενόψει και του Πάσχα που έρχεται και αναμένεται τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Χαρδαλιάς για απαγορεύσεις: Αν χαλαρώσουμε δυστυχώς θα το πληρώσουμε

Μήνυμα πως δεν θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως αν γίνει κάτι τέτοιο, «δυστυχώς θα το πληρώσουμε».

Επίσης έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους ιεράρχες αγνοούν τις εντολές της πολιτείας αλλά και της εκκλησίας και τελούν κανονικά λειτουργίες με την παρουσία πιστών:

«Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως τα μέτρα που λάβαμε μάλλον αποδίδουν. Ο Απρίλιος θα είναι πιο δύσκολος μήνας και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Γι αυτό παρατείναμε και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αν χαλαρώσουμε δυστυχώς θα το πληρώσουμε.

Τον Απρίλιο τον έχουμε συνδέσει με το Πάσχα, αλλά φέτος θα το γιορτάσουμε διαφορετικά. Δεν θα πάμε σε φίλους, ούτε σε εκκλησίες. Μας προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα συνωστισμού σε εκκλησίας.

Ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός νόμου, εκτός κανόνων. Στρεφόμαστε ενάντια στους λίγους φανατικούς, που πάνε κόντρα και στις αποφάσεις της εκκλησίας».

Πηγές: kathimerini.gr / newpost.gr

Διαβάστε ακόμη

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες» – Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει, πόσο θα διαρκέσει

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας - Συστάσεις από πνευμονολόγους

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας

«Καλάθι του νονού»: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Π. Μαρινάκης: Πήχης τα... προβλήματα των πολιτών στις Eυρωεκλογές