Φωτογραφική Ομάδα Σταματίου: «Ο κόσμος μέσα από το παράθυρό μου»

Φωτογραφική Ομάδα Σταματίου: «Ο κόσμος μέσα από το παράθυρό μου»

Φωτογραφική Ομάδα Σταματίου: «Ο κόσμος μέσα από το παράθυρό μου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1441 ΦΟΡΕΣ

Με ένα πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Σταματίου Φ.Ο.Σ. να συνεχίσουν να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσω της τέχνης της φωτογραφίας με τη μορφή Ψηφιακού Ημερολογίου.

«Ο Κόσμος Μέσα Από Το Παράθυρό Μου» αποτελείται απο μια σειρά φωτογραφικών στιγμιότυπων με προσωπικό βλέμμα αλλά και σκέψεις που κατέγραψαν τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταματίου που λειτουργεί τα τελευταία πέντε χρόνια στην πόλη μας και είναι μια προσφορά του ιδρύματος με δωρεάν συμμετοχή.

«Η καραντίνα των ημερών αφαιρεί από την ζωή μας «θόρυβο» που θεωρώ ότι είναι χρήσιμο ειδικά στην εποχή μας» τονίζει ο εκπαιδευτής της ομάδας Μάκος Τσιμέττας ο οποίος σκέφτηκε ότι ο περιορισμός στερεί από τα μέλη πολύτιμο εκπαιδευτικό χρόνο αλλά και την χαρά της ετήσιας φωτογραφικής έκθεσης, η οποία δεν θα γίνει φέτος.

«Ζούμε στιγμές που όλα μεγεθύνονται μέσα από ένα τεράστιο φακό ειδικά μέσα στα σπίτια μας. Όλα αποκτούν ένταση, αρνητική τις περισσότερες φορές. Εκείνη είναι η στιγμή που η φωτογραφία μάς βοηθά να επιστρέψουμε και να κοιτάξουμε μέσα μας, να αφαιρέσουμε και να εκφραστούμε χωρίς αυτολογοκρισία» λέει ο εκπαιδευτής.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε το Ψηφιακό Φωτογραφικό Ημερολόγιο όπου και κάθε εβδομάδα τα μέλη καταγράφουν στιγμές καθημερινότητας μέσα από τον φακό τους χωρίς καμία διάθεση επιτηδευμένης καλλιτεχνίας και τεχνικής αρτιότητας αλλά καθαρά ως ένα προσωπικό διάλογο αποδεσμευμένο από τα «πρέπει» και «μη» της σύγχρονης φωτογραφικής τυραννίας! Τα εργαστήρια λειτουργούν στο κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος Σταματίου, Γρ. Λαμπράκη 12, και μέλη του είναι:

Γεωργία Βελούδου, Ευτυχία Γαλαχουσίδη, Μιχάλης Διασινός, Βασίλης Ζώζας, Σέβη Ιωαννίδου, Άρης Σολομων, Πόπη Μανίκαρου, Λίλη Διακομιχάλη, Γιώργος Μπαρμπούτης, Μάνος Χριστοφής, Φρόσω Αυγενικού, Άγγελος Ιατρού, Μαρία Φέγκου, Μπακαβέλος Νίκος, Ιωάννα Μαρίνου, Σταματίνα Στεργιανάκη, Περιάνδρος Λουιζίδης, Γιάννης Μαρίνος, Λευτέρης Μπιτούνης, Γιώργος Πάττας, Μίκα Βογιατζή, Σοφία Δημητριάδη, Σοφία Θεοδωροπούλου, Δήμητρα Σταυριανού, Τάκης Αναστασάς, Βιβή Σουπεργιντζή, Φωτεινή Πολεμικού, Ασημίνα Τσιμπιδάκη, Λουκάς Μπόνης, Νατάσα Καβουρά, Κατερίνα Μανέτα, Μαριέτα Χατζηγιώργη, Εύα Τετράδη, Μιχάλης Χατζηκυριάκος.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων