Προσοχή στις φωτιές συνιστούν πυροσβέστες της Ρόδου

Προσοχή στις φωτιές συνιστούν πυροσβέστες της Ρόδου

Προσοχή στις φωτιές συνιστούν πυροσβέστες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 305 ΦΟΡΕΣ

Αρκετά ήταν τα συμβάντα για τα οποία ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου προχθές, και αφορούσαν την καύση ξερών χόρτων σε αυλές και οικόπεδα της περιοχής μας!

Παρά τις όποιες προειδοποιήσεις αλλά και δυσάρεστα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από παρόμοιες ενέργειες τα προηγούμενα χρόνια, αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας, που είδαν καλό τον καιρό και είπαν να ανάψουν μία φωτιά για να κάψουν τα ξερά χόρτα και κλαδιά που είχαν συλλέξει από τον κήπο τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία είτε από περίοικους είτε από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, φοβούμενοι ότι πιθανώς η φωτιά να έπαιρνε διαστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά και άνευ προηγουμένου ενέργειες.

Για το λόγο αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη εισέλθει στην αντιπυρική περίοδο (αυτό θα γίνει την 1η Μαΐου), υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούμε ώστε να υπάρχει η σχετική ασφάλεια για εμάς και τους γύρω μας.

Οι Πυροσβέστες τονίζουν επίσης πως δεν είναι ανεξέλεγκτη η καύση τους χειμερινούς μήνες, προσθέτοντας πως έχουμε αρκετά παραδείγματα πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε χειμερινούς μήνες και μάλιστα αποτέφρωσαν μεγάλες εκτάσεις του νησιού μας.

Ειδικά εφόσον επικρατούν στο νησί έντονα καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο, μία μικρή φωτιά για την καύση ξερών χόρτων μπορεί εύκολα να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές! Σημειώνεται δε πως και βάσει του σχετικού νόμου, οι παραβάτες συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»

Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στη Ρόδο μας όπως της αρμόζει

Την Τρίτη στη Ρόδο ο Στεφανος Κασσελάκης

Δράση «Προμηθεύς» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ανάφη, Αμοργό και Αστυπάλαια

Άμεση επισκευή χρειάζεται και ο Αστυνομικός Σταθμός της Σύμης

Μ. Ιατρίδη: Στις Ευρωεκλογές πρέπει να δώσουμε μήνυμα σταθερότητας

Ένας Καρπάθιος στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μεταφορών και κινητικότητας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας!