Πέτσας: Μακρόσυρτη άρση μέτρων και προετοιμασία για δεύτερο κύμα το φθινόπωρο

Πέτσας: Μακρόσυρτη άρση μέτρων και προετοιμασία για δεύτερο κύμα το φθινόπωρο

Πέτσας: Μακρόσυρτη άρση μέτρων και προετοιμασία για δεύτερο κύμα το φθινόπωρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για τη στήριξη που χρειάζεται η ελληνική οικονομία όταν θα περάσει η πανδημία για να ξανασταθεί στα πόδια της.

«Πλησιάζουμε το χρονικό ορόσημο και φτάνουμε σε νέες ανακοινώσεις όσον αφορά στα μέτρα που έχουν παρθεί για τον κορονοϊό. Το ένα είναι για τα πρόστιμα και το άλλο για ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά κάποιων που θα προσπαθήσουν να πάνε στην επαρχία είτε από τις εθνικές οδούς είτε από τις παλιές εθνικές οδούς» είπε αρχικά.

«Για τα νησιά ξεκαθάρισε ότι «δεν επιβεβαιώνουμε διάφορα ρεπορτάζ που μιλούσαν για μαζικές αφίξεις σε νησιά. Εχουμε ζητήσει από την ΑΑΔΕ να μας υποδείξει πόσοι ζήτησαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε ότι «τα διόδια δεν κλείνουν, αλλά θα παρθούν αυστηρότερα μέτρα».

Για το αν θα υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση την Κυριακή του Πάσχα τόνισε: «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε αυλή σε κάθε γειτονιά. Δεν ψήνουμε στις αυλές μας, το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό».

Για την άρση των μέτρων επεσήμανε: «Να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου και κατόπιν θα προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση μέτρων. Θα είναι μακρόσυρτη. Οσο πλησιάζουμε στις 27 θα δούμε ποιοι περιορισμοί θα αρθούν πρώτοι».

Ξεκαθάρισε ότι με την παρούσα εικόνα: «Αν πάμε όπως πάμε τώρα, θα κάνουμε καλοκαίρι και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το φθινόπωρο όπου ενδεχομένως θα δεχτούμε και δεύτερο κύμα του κορονοϊού».

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις επιβεβαίωσε ότι «θα έχετε ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες μια δυο μέρες για την ύλη. Ο χρονικός ορίζοντας θα είναι το καλοκαίρι κι όχι το φθινόπωρο, όσον αφορά στην περίοδο διεξαγωγής των πανελληνίων. Οσον αφορά γενικά τα σχολεία δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει. Υπάρχει συνεννόηση σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και λαμβάνουμε όλες τις παραμέτρους υπόψιν».

Διαβάστε ακόμη

Αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας - Συστάσεις από πνευμονολόγους

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας

«Καλάθι του νονού»: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Π. Μαρινάκης: Πήχης τα... προβλήματα των πολιτών στις Eυρωεκλογές

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις σε 1.496 περιστατικά το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου

Γ. Νικητιάδης: Στις ευρωεκλογές ο λαός θα απαντήσει για το «καλάθι του νονού» κ. Σκρέκα