Ρόδος: Επεισόδιο σημειώθηκε στο νεκροταφείο του Ταξιάρχη

Ρόδος: Επεισόδιο σημειώθηκε  στο νεκροταφείο του Ταξιάρχη

Ρόδος: Επεισόδιο σημειώθηκε στο νεκροταφείο του Ταξιάρχη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8724 ΦΟΡΕΣ

Πολίτης προπηλάκισε και χειροδίκησε σε βάρος δημοτικού υπαλλήλου

Σε «πονοκέφαλο» για τους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής έχει εξελιχθεί το θέμα της λειτουργίας των νεκροταφείων στην πόλη της Ρόδου αφού από τη μια εμπίπτουν στην εφαρμογή των μέτρων που έχει εξαγγείλει η Κεντρική Διοίκηση για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό και από την άλλη έρχονται αντιμέτωποι με την επίκληση της ευαισθησίας, ειδικά αυτές τις ημέρες, από κάποιους συμπολίτες μας οι οποίοι φθάνουν στο σημείο ακόμη και…και να πηδούν το τοιχίο για να μπουν μέσα!

Πρωτόγνωρες σκηνές που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες, περιγράφει στη «Ροδιακή» ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου για τα κοιμητήρια, κ. Θανάσης Στάμος. Όπως λέει, αρχικά, έβαλαν ωράριο στη λειτουργία των κοιμητηρίων ώστε, ελεγχόμενα, να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους συμπολίτες μας να τα επισκέπτονται, «κατανοώντας τον πόνο του κόσμου», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Όμως-συνεχίζει-αυτό καταστρατηγείται από ορισμένους συμπολίτες μας που θεωρούν ότι μπορούν να εισέρχονται ανεξέλεγκτα και με τα οχήματά τους, κάτι που δεν μπορεί να επιτραπεί βέβαια.

Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα υπάρχει φύλακας στην είσοδο του κοιμητηρίου του Ταξιάρχη ο οποίος ελέγχει τον αριθμό των εισερχομένων καθώς και τον λόγο που κάποιος επιθυμεί να εισέλθει. Αποκορύφωμα ήταν δε, σύμφωνα με τον κ. Στάμο, περιστατικό όπου συμπολίτης μας ήθελε να εισέλθει με το μοτοποδήλατό του στο κοιμητήριο, δεν του επετράπη η είσοδος από τον φύλακα και τότε εκείνος φέρεται να του επιτέθηκε. Μάλιστα, στο σημείο επενέβη και η Αστυνομία.

Όπως λέει, όμως, ο εντεταλμένος σύμβουλος, δέχθηκαν επίπληξη ακόμα και για την ελεγχόμενη είσοδο πολιτών στο κοιμητήριο (σ.σ. πλην των τελετών που προβλέπονται από τους έξι λόγους που δίνει η κυβέρνηση). Μάλιστα, τους κατέστησαν σαφές ότι όποιος πολίτης καταλαμβάνεται να εισέρχεται στο κοιμητήριο χρησιμοποιώντας κάποιον από τους άλλους λόγους, θα βεβαιώνεται πρόστιμο.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση αφού προσπαθούν να επιδείξουν κατανόηση σ’ αυτό το ευαίσθητο θέμα του νεκροταφείου αλλά δημιουργείται πρόβλημα από μία μερίδα συμπολιτών μας που δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να εισέρχονται όπως πριν από την πανδημία. Δηλαδή, ούτε οποιαδήποτε ώρα ούτε πολλά άτομα μαζί, ούτε για οποιοδήποτε λόγο, παρ’ όλο που ο χώρος είναι μεγάλος και ανοιχτός.

Την ίδια στιγμή, συμπολίτες μας φαίνεται ότι δεν κατανοούν γιατί υπάρχει απαγόρευση και στα νεκροταφεία. Πάντως, αυτές τις ημέρες εκτυλίσσονται…απίστευτες σκηνές σύμφωνα πάντα με τα όσα περιγράφει ο κ. Στάμος: Όπως λέει, έχουμε ακόμα και λιποθυμίες έξω από τα νεκροταφεία συμπολιτών μας που θέλουν οπωσδήποτε να εισέλθουν ενώ κάποιοι παρουσιάζονται να πηδούν από τα κάγκελα ή να τοποθετούν σκάλες 6:00 η ώρα το πρωί για να μπουν από τον μαντρότοιχο!

Ο κ. Στάμος, πάντως, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι για το θέμα των νεκροταφείων υπάρχει ένα κενό στην ΚΥΑ που στάλθηκε και γι’ αυτό προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους αρμοδίους της Κεντρικής Διοίκησης-εάν αυτό καταστεί δυνατό-για να το ξεκαθαρίσουν.
Τέλος, απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας να υπάρξει συνεννόηση αυτές τις ημέρες και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τους κανόνες λειτουργίας των κοιμητηρίων που ανακοινώθηκαν.

• Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μάνθα Ζιώγου, αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός που διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί στην Είσοδο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ρόδου του Ταξιάρχη, όταν ένας πολίτης προπηλάκισε και χειροδίκησε σε δημοτικό υπάλληλο που φροντίζει τη φύλαξη και ευταξία εισόδου στο χώρο, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: «Συμφωνα με σχετικό ΦΕΚ της κυβέρνησης απαγορεύεται η είσοδος στα Κοιμητήρια πολιτών πέρα από την εκτέλεση τελετών σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο!!
Κατανοώντας όμως και συναισθανόμενοι την ανάγκη και επιθυμία των συμπολιτών μας να επισκέπτονται και να περιποιούνται τους τάφους των προσφιλών τους προσώπων, πήραμε την απόφαση με αίσθημα ευθύνης να επιτρέψουμε την είσοδο στο Κοιμητήριο με προκαθορισμένο ωράριο και ελεγχόμενη είσοδο!!

Τα αστυνομικό όργανο το οποίο εκλήθη για το συγκεκριμένο συμβάν μας υπέδειξε το δικαίωμά μας για υποβολή μήνυσης προς τον πολίτη. Εμείς όμως καθώς και ο δημοτικός υπάλληλος αποφασίσαμε να μην προβούμε σε καμία ενέργεια εις βάρος του και κατανοώντας την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση του κόσμου εξαιτίας των ειδικών συνθηκών.
Όμως, είμαστε στη δύσκολη θέση να ανακοινώσουμε ότι παρόμοια συμπεριφορά θα οδηγήσει στην απαγόρευση της εισόδου μέχρι νεωτέρας απόφασης!!
Ήδη έχουμε απευθύνει σχετικό ερώτημα ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αναμένουμε ενημέρωση.
Ζητούμε την κατανόηση και τη σύνεση όλων για το κοινό καλό, σεβόμενοι κυρίως την ιερότητα του χώρου, ώστε χωρίς προβλήματα να περάσουμε την εβδομάδα των Παθών και με υγεία και αγάπη να εορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού μας».
Προέδρος Κοινότητας Ρόδου
ΜΑΝΘΑ ΖΙΩΓΟΥ
Εντεταλμένος σύμβουλος
Κοιμητηρίων
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΟΣ»

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο