Το Βασιλικό σήμα κυματίζει από χθες στον ιστό του Καστέλου της Ρόδου

Το Βασιλικό σήμα κυματίζει από χθες στον ιστό του Καστέλου της Ρόδου

Το Βασιλικό σήμα κυματίζει από χθες στον ιστό του Καστέλου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 135 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 30 Απριλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2716

YΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΕΝΕΜΗΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ

Χθες την μεσημβρίαν κατά τη διάρκειαν του τελευταίου «γυρίσματος» κινηματογραφικής σκηνής επεδόθησαν υπό του κ. Δημάρχου μετάλλια της πόλεως εις ηθοποιούς και 4 τεχνικούς της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε». Οι τιμηθέντες είναι οι κ.κ. Πεκ, Νίβεν, Κουήν, Μπέηκερ, Ντάρεν, Κουέηλ (δι’ αντιπροσώπου) Παπά, Σκάλα, Τόμσον, Φορ, Μπέηκερ και Ρουμπάιν.

Οι ηθοποιοί θα έχουν αναχωρήσει εκ Ρόδου μέχρι και της αύριον κατευθυνόμενοι εις Λονδίνον.

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΟΔΟΝ

ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΝ ΣΗΜΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΥ - ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΝ
Χθες την πρωίαν αι Αυτών Μεγαλειότητες οι Βασιλείς, μετά των πριγκηπισσών, της βασιλομήτορος της Ρουμανίας, του Βασιλέως Μιχαήλ και της συζύγου του, καθώς και των πριγκήπων, επραγματοποίησαν εκδρομήν ανά την ανατολικήν πλευράν της νήσου.

ΕΙΣ ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΝ
Οι Βασιλείς επεσκέφθησαν την Παιδόπολιν «Θεοτόκος» Καλάθου, όπου η Αυτής Μεγαλειότης η Βασίλισσα ήλθεν εις επαφήν και συνωμίλησε μετά των τροφίμων της Παιδοπόλως εξετάσασα παραλλήλως και διάφορα ζητήματα του ιδρύματος.

ΕΙΣ ΛΙΝΔΟΝ
Εν συνεχεία οι Βασιλείς κατηυθύνθησαν εις Λίνδον όπου επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα, επέστρεψαν δε εις Ρόδον το απόγευμα. Ως ανεκοινώθη αρμοδίως, κατόπιν επιθυμίας της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως από της πρωίας χθες εγένετο έπαρσις του βασιλικού σήματος επί του ιστού του Ανακτόρου των Ιπποτών, το οποίον δεσπόζει της πόλεως.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ «ΗΧΟΣ-ΦΩΣ» ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών περί τα τέλη Ιουλίου θα αρχίσουν αι παραστάσεις του «Ήχος και Φως» εις Ρόδον. Τούτο θα εγκατασταθή εις τον κήπον του Μεγάρου των Ιπποτών, το δε κείμενό του οφείλεται εις τον Πρόεδρον της Γαλλικής Οργανώσεως προς αξιοποίησιν των Αρχαιολογικών χώρων κ. Ντε Μπρόιγ. Η μετάφρασις θα γίνη υπό του κ. Κώστα Κροντηρά, το δε κείμενον θα είναι το ίδιον δι όλας τας γλώσσας. Αι δοκιμαί έχουν ήδη αρχίσει με ερμηνευτάς εκλεκτούς ηθοποιούς, εντός δε των ημερών θα γίνουν αι σχετικαί μαγνητοφωνήσεις εις τα Στούντιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών.

Ο κ. ΦΟΡΜΑΝ ΗΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Ο παραγωγός της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» κ. Φόρμαν εξέφρασεν εκ μέρους όλων των ηθοποιών και των διευθυντών της επιχειρήσεως θερμάς ευχαριστίας προς τας Αυτών Μεγαλειότητας τους Βασιλείς δια την ιδιαιτέραν τιμήν της προσκλήσεως των δημιουργών του φιλμ, εις ανεπίσημον δεξίωσιν του Βασιλικού ζεύγους επί του πολεμικού «Πολεμιστής».

Η εν λόγω δεξίωσις εδόθη ως γνωστόν προχθές το εσπέρας, εκτός του κ. Φόρμαν δε είχον προσκληθή αι κυρίαι Ειρήνη Παπά και Τζία Σκάλα, οι κύριοι Γκρέγκορυ Πεκ και Άντονυ Κουήν και οι λοιποί πρωταγωνισταί.

ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΙΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΝ ΔΩΔ/ΣΩ
Ως ανεκοινώθη περί τας αρχάς της προσεχούς εβδομάδος υπό την προεδρίαν του Διευθυντού του Υπουργείου Προνοίας κ. Πουλαντζά θα λάβη χώραν σύσκεψις εις Αθήνας κατά την οποίαν θα συζητηθή το θέμα της αυτοστεγάσεως 200 περίπου Προσφύγων διαμενόντων εις τον Νομόν Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου