Ρόδος: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε τρεις Αλβανούς για διακίνηση ναρκωτικών

Ρόδος: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε τρεις Αλβανούς για διακίνηση ναρκωτικών

Ρόδος: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε τρεις Αλβανούς για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 692 ΦΟΡΕΣ

Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι βρέθηκαν να κατέχουν περισσότερα από 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και τρία δενδρύλλια κάνναβης!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους για τους τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 35, 22 και 20 ετών αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο 35χρονος ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει και στο παρελθόν απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις, κατείχε και διακινούσε ναρκωτικά σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του 35χρονου και διαπίστωσαν πως οι κατηγορούμενοι διέθεταν ουσίες σε άτομα που μετέβαιναν εκεί.

Έτσι προχθές (7 Μαΐου 2020) πραγματοποιήθηκε «έφοδος» των αστυνομικών στο συγκεκριμένο σπίτι όπου και εντοπίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι. Σε έρευνα δε που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τέσσερις πλαστικές αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν αντίστοιχα, 162 γραμμάρια, 31,6 γραμμάρια, 16 γραμμάρια και 4,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, μία σιδερογροθιά, ένα μαχαίρι με πλαστική λαβή συνολικού μήκους 18 εκατοστών και μήκος λάμας 9 εκατοστών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία δενδρύλλια κάνναβης.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς ο 35χρονος και ο 20χρονος δήλωσαν πως τα ναρκωτικά είναι δικά τους, ανήκουν και στους τρεις και πως τα είχαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.

Ωστόσο ο 22χρονος διαχώρισε τη θέση του, αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή σχέση με τα ναρκωτικά και φέρεται να δήλωσε ότι στο σπίτι των συγκατηγορούμενών του διαμένει τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να προστατευθεί από την πανδημία.

Χθες οι τρεις συλληφθέντες, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και καθ’ υποτροπή (για τον 35χρονο) με την ειδικότερη περίπτωση της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή (για τον 35χρονο ένα μαχαίρι και για τον 22χρονο μία σιδερογροθιά).

Οι αλλοδαποί ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους κα μέχρι τότε κρατούνται.

Η ηρωίνη
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 35χρονος συνελήφθη δύο φορές στο παρελθόν στο νησί μας για σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών και συγκεκριμένα το 2012 ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση όπου είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί 2,5 κιλά ηρωίνης και το 2014 ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης 2,2 κιλών της ίδιας ουσίας.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων