Συμβαίνει τώρα: Ισόβια κάθειρξη στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Συμβαίνει τώρα: Ισόβια κάθειρξη στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Συμβαίνει τώρα: Ισόβια κάθειρξη στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 20701 ΦΟΡΕΣ

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό

Η ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, σε κάθε έναν από τους δύο κατηγορούμενους για την εν ψυχρώ δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, καθώς και 15 χρόνια κάθειρξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού σε βάρος της άτυχης κοπέλας!

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους χωρίς να αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό είτε στον 23χρονο Εμμανουήλ Κούκουρα, είτε στον 21χρονο Αλέξανδρο Λουτσάι, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδεχτεί κάποια από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται αλλά επιρρίπτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Ως προς την ποινή, δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν την επιβολή της ανώτατης ποινής (που προβλέπεται από το σύνταγμα μας) της ισόβιας κάθειρξης για τον κάθε έναν από τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας και 15 χρόνια κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας αφού και εκείνη απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς για την αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους, πρότεινε στο δικαστήριο να επιβληθεί η ποινή των 15 ετών κάθειρξης για τον ομαδικό βιασμό και της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε κάθε έναν από τους δύο κατηγορούμενους.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018. Ήταν περίπου μεσάνυκτα όταν η άτυχη φοιτήτρια μπήκε στο αυτοκίνητο του 23χρονου έλληνα και όλοι μαζί πήγαν στο σπίτι του στη Λίνδο. Εκεί, οι κατηγορούμενοι φέρονται να θέλησαν να έχουν ερωτική επαφή μαζί της, όμως η 21χρονη αρνήθηκε και τότε την χτύπησαν κάμπτοντας την αντίσταση της.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και οι δύο άνδρες ικανοποίησαν τις ερωτικές τους ορέξεις χρησιμοποιώντας βία και κάμπτοντας με τον τρόπο αυτό τις αντιστάσεις της κοπέλας, ενώ στη συνέχεια λόγω της σωματικής και ψυχικής της εξάντλησης την εξανάγκασαν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις για τις οποίες και πάλι η άτυχη κοπέλα πρόβαλε αντίσταση. Τότε – σύμφωνα πάντα με το βούλευμα- οι δύο νεαροί την γρονθοκόπησαν με δύναμη (και οι δύο έκαναν πολεμικές τέχνες), χάνοντας στιγμιαία η 21χρονη τις αισθήσεις της.

Όταν επανήλθε τους είπε ότι επρόκειτο να τους καταγγείλει στην αστυνομία και τότε οι κατηγορούμενοι φέρονται να την χτύπησαν με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι της προκαλώντας της αιμορραγία από τα χτυπήματα αυτά. Ο 23χρονος έλληνας και ο 21χρονος αλλοδαπός κατηγορούνται επίσης ότι στη συνέχεια αντί να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, την μετέφεραν στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους και την πέταξαν στη θάλασσα όπου και η άτυχη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Η «αντίστροφη» μέτρηση για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση ξεκίνησε με την ταυτοποίηση της σορού της 21χρονης Ελένης. Προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και ειδικότερα του Γραφείου Ασφαλείας σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που ήρθε στο νησί μας αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, αλλά και την συνδρομή (όπου απαιτήθηκε) της αστυνομίας ξεκίνησε την συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων που θα οδηγούσαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, διαδραμάτισαν τα βίντεο που είχαν οι διωκτικές αρχές στη διάθεση τους και στις οποίες φέρονται να φαίνονται καθαρά οι κατηγορούμενοι και η άτυχη κοπέλα, αλλά και η πορεία που ακολούθησαν από την πόλη της Ρόδου έως το σπίτι στη Λίνδο.

Επίσης η άρση του απορρήτου που έγινε στο τηλέφωνο της 21χρονης κοπέλας βοήθησε στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Από εκεί και έπειτα ένα – ένα τα κομμάτια του «παζλ» άρχισαν να συμπληρώνονται με τις καταθέσεις που άρχισαν από τις αρχές Δεκεμβρίου 2018 να λαμβάνονται από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο φέρονταν να γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις.

Γρήγορα οι Λιμενικοί «έφθασαν» στους δράστες, τους οποίους και προσήγαγαν στην υπηρεσία αρχικά για απλές καταθέσεις και εν συνεχεία ως ύποπτους.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιώργος Κυπραίος (για τον αλλοδαπό) κ.κ. Αβδελίδης και Αμπράζης (για τον έλληνα), ενώ ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας οι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Ευάγγελος Γκιουγκής.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024