Ρόδος: Drive-in cinema στον χώρο στάθμευσης του «Καλλιπάτειρα»

Ρόδος: Drive-in cinema  στον χώρο στάθμευσης  του «Καλλιπάτειρα»

Ρόδος: Drive-in cinema στον χώρο στάθμευσης του «Καλλιπάτειρα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12990 ΦΟΡΕΣ

Δόθηκε το «πράσινο φως» από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΠΑΡ

Η αναβίωση του περίφημου drive-in cinema, που είχε γίνει μόδα τη δεκαετία του 1950 στην Αμερική, προέκυψε αυτό το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και, όπως όλα δείχνουν, θα έρθει και στη Ρόδο, μετά την απόφαση που έλαβε προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΑΡ!

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, λοιπόν, προχθές, Τετάρτη 27 Μαΐου, συνεδρίασε (σ.σ. δια περιφοράς) εκτάκτως το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΡ το οποίο και ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση του μισού χώρου στάθμευσης μπροστά από τον αθλητικό χώρο «Καλλιπάτειρα», για το χρονικό διάστημα από 1η έως και 15 Ιουνίου, για τις ανάγκες του project “Drive in Cinema by Cinema Alive”.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, η οποία περιλαμβάνει έγγραφο των ενδιαφερομένων, το διάστημα της ενοικίασης του χώρου μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους θεατές, ενώ το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 8:00 το βράδυ έως τη 1:00 το πρωί.

Όπως επισημαίνουν, το εν λόγω project βοηθάει στο social distancing (σ.σ. διατήρηση των αποστάσεων) που είναι απαραίτητο σήμερα σε συνδυασμό με μία όμορφη και ασφαλή δραστηριότητα για όλους τους Ροδίτες.

Ενημερώνουν ακόμη ότι έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας τόσο των θεατών (σ.σ. μέγιστο 3 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο) καθώς και των εργαζομένων (σ.σ. θερμομέτρηση καθώς και χρήση προστατευτικού εξοπλισμού). Επίσης, οι χημικές τουαλέτες που θα τοποθετηθούν στο χώρο θα απολυμαίνονται καθημερινά.

Όσον αφορά στο πρακτικό κομμάτι, για τη συγκεκριμένη ψυχαγωγική δραστηριότητα, απαιτείται χώρος συνολικής έκτασης 900-1.000 τ.μ. προκειμένου να φιλοξενήσει 150 αυτοκίνητα. Το κόστος του εισιτηρίου στο drive-in cinema ορίζεται στα 10 ευρώ συνολικά για κάθε αυτοκίνητο.

«Πιστεύουμε ότι το συγκριμένο project είναι μία όμορφη και ασφαλής διέξοδος για όλους, θα δώσει μία ζωντάνια στη Ρόδο και θα συμβάλει στο κοινωνικό προφίλ του νησιού», καταλήγει στο σχετικό έγγραφό του ο εκπρόσωπος των ενδιαφερομένων.

Συνεχίζοντας την εισήγηση ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ανέφερε ότι σκοπός της παραχώρησης είναι η αξιοποίηση του χώρου για τον σκοπό αυτό με τις κατάλληλες υποδομές, οι οποίες πρέπει να αρθούν και να επανέλθει η προτέρα κατάσταση με τη λήξη της παραπάνω διάρκειας.

Όπως είναι εξάλλου γνωστό, ο ΔΟΠΑΡ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που, σύμφωνα με τη συστατική του Πράξη, ασκεί αποκλειστικά δραστηριότητες που είναι κοινωφελείς και προάγουν τα τοπικά συμφέροντα. Επίσης, ο ΔΟΠΑΡ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, έχει το δικαίωμα, εφόσον η παραχώρηση αυτή δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες, να προβεί σε απευθείας παραχώρηση που θα ορίσει το Διοικητικό του Συμβούλιο αφού προηγουμένως κάνει μία εκτίμηση του συγκεκριμένου project.

Μετά και την εισήγηση του Προέδρου, το Δ.Σ. αποφάσισε κατά μεγάλη πλειοψηφία, με ένα «παρούσα», τη δωρεάν παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου κατά το ήμισυ, ώστε να μην παρεμποδίζεται η στάθμευση των αθλούμενων πολιτών και αθλητών που επισκέπτονται το γήπεδο, επίσης η δωρεάν παραχώρηση να έχει διάρκεια 15 ημέρες (1/6/2020-15/6/2020).

Ακόμη, στις υποχρεώσεις της Εταιρείας είναι να διατηρεί το χώρο καθαρό και να εξασφαλίζει τη σωστή τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας καθώς και τα μέτρα που προβλέπονται για την πυρασφάλεια. Τέλος, θα πρέπει να παραδώσει το χώρο στην προγενέστερη μορφή του.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια