Το εγκώμιο του Μάνου Κόνσολα πλέκει ο γενικός γραμματέας Τουρισμού

Το εγκώμιο του Μάνου Κόνσολα πλέκει ο γενικός γραμματέας Τουρισμού

Το εγκώμιο του Μάνου Κόνσολα πλέκει ο γενικός γραμματέας Τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 703 ΦΟΡΕΣ

Η κατάσταση στον τουρισμό δεν είναι τόσο άσχημη καθώς υπάρχουν και ευχάριστες εξελίξεις δήλωσε στο Notosnews και στην «Απογευματινή Ενημέρωση» ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Κώστας Λούλης.

Τόνισε δε πως ο πρωθυπουργός θα προβεί άμεσα σε ενημερώσεις για θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τον υφυπουργό Τουρισμό Μάνο Κόνσολα, λέγοντας πως είναι τιμή των Δωδεκανησίων που είναι στο υπουργείο. Υπογράμμισε δε πως έχει μείνει έκπληκτος με τον αγώνα που κάνει ο κ. Κόνσολας για τον τουρισμό της Δωδεκανήσου σε σημείο που να νιώθει πως εκείνος έχει κάνει λιγότερα για τον τόπο καταγωγής του που είναι ο Βόλος.

«Υπάρχει συνεχής εξέλιξη. Αναμένουμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει λεπτομέρειες που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα. Πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί στις κρίσεις τους γιατί τα πάντα εξαρτώνται από το υπουργείο Υγείας. Αυτό καθορίζει τι θα γίνει και όχι το υπουργείο Τουρισμού».

Σε ερώτηση σχετικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ο κ. Λούλης τόνισε πως θα δοθούν απαντήσεις σε πολλές απορίες.

«Υπάρχουν πολλές απορίες για τους εισερχόμενους, τις διαδικασίες, την καραντίνα. Αυτά όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις προσεχείς ημέρες», τόνισε.

Σχετικά με τις αγορές από τις οποίες η χώρα μπορεί να αντλήσει επισκέπτες ο κ. Λούλης δήλωσε:
«Κάθε ημέρα που περνάει τα δεδομένα αλλάζουν. Γεγονός είναι πως φέτος δεν θα έχουμε τα 33 εκατομμύρια τουριστών που είχαμε πέρυσι. Από αυτά θα έχουμε ένα ποσοστό. Δεκάδες εκατομμύρια τουριστών που πήγαιναν στην Ιταλία θα στραφούν αλλού. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των επισκεπτών που δεν θα πάνε στην Ισπανία. Η Ελλάδα σε αντίθεση με τις χώρες αυτές έχει εισπράξει τα συγχαρητήρια. Από 200 εκατομμύρια τουρίστες η Ελλάδα θα έχει ένα καλό μερίδιο. Αυτοί οι άνθρωποι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έρχονταν στη χώρα μας. Παίζει ρόλο και η νοσοκομειακή κάλυψη που μπορεί να έχει κάποιος στη χώρα μας. Μπορεί να έχουμε κάποιες εκπλήξεις που δεν τις περιμένουμε στον τουρισμό. Η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις και πέτυχε χάρη στον πρωθυπουργό που είχε το συντονισμό και χάρη στην ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, δηλαδή στον υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη και τον κ. Μάνο Κόνσολα. Είναι τιμή σας και καμάρι σας που έχετε έναν τέτοιο άξιο άξιο και γνώστη του τουρισμού άνθρωπο που δούλεψε πάρα πολύ αυτό το διάστημα για να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Έχω μείνει εμβρόντητος με την προσπάθεια που κατέβαλλαν και οι δύο».

Όσο για τις κατηγορίες σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού ο κ. Λούλης δήλωσε:
«Είναι το πιο άδικο που μπορεί κανείς να καταλογίσει τόσο στον υφυπουργό και στον υπουργό. Αυτό που έχει αναφερθεί με τις ζώνες είναι αδιανόητο. Απορώ και εξίσταμαι. Ο κ. Κόνσολας δίνει καθημερινά μάχες εδώ και προσπαθεί με τους τουρ οπερέιτορ με τους πρέσβεις των ξένων χωρών. Το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να ονομαστεί υπουργείο της Ρόδου και της Δωδεκανήσου. Ο κ. Κόνσολας αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα της Ρόδου και της Δωδεκανήσου τόσο που μπορεί να κατηγορηθεί κάποιους άλλους νομούς. Και εγώ σαν Βολιώτης αισθάνομαι ένοχος γιατί ούτε το 1/10 δεν διεκδικώ από αυτά που διεκδικεί ο κ. Κόνσολας για το νομό του. Και καλά κάνει. Η Δωδεκάνησος έχει μοναδικές ομορφιές. Έχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που στηρίζονται στον τουρισμό».

Κληθείς να στείλει ένα μήνυμα σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό δήλωσε:
«Πολίτες από αρκετές χώρες της Ευρώπης θέλουν να κάνουν διακοπές γιατί τους λείπει ο ήλιος. Δεν είναι σαν εμάς που απολαμβάνουμε συνεχώς τον ήλιο. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι. Τα μέτρα που λαμβάνουμε σε προληπτικό επίπεδο είναι για την ασφάλεια και την υγεία όλων».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο