Ερώτηση στον υπουργό Υγείας για τις δομές υγείας στην Κω

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας για τις δομές υγείας στην Κω

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας για τις δομές υγείας στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 114 ΦΟΡΕΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με το αίτημα της δημοτικής αρχής Κω για ενίσχυση των τοπικών δομών Υγείας. Η ερώτηση εστιάζει στην ικανοποίηση του αιτήματος, καθώς θα αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού και την προστασία των κατοίκων του.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ
«Κύριε Υπουργέ,
Την ενίσχυση των δομών Υγείας της Κω, όπως μάθαμε από τους κατοίκους της, ζητά από την κυβέρνηση η δημοτική αρχή της ομώνυμης πόλης του νησιού, καθώς, η προοπτική της ενίσχυσης του τουρισμού, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, επιβάλλει την υγειονομική θωράκιση των τουριστικών προορισμών.

Οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η Κινητή Ομάδα Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) για τη διενέργεια σχετικών τεστ και η ανέγερση νέου νοσοκομείου αποτελούν προτεραιότητες για το ως άνω νησί. Το νησί ζητά, επίσης, ενίσχυση με ασθενοφόρο, Κέντρο Αναφοράς για απομόνωση των ελαφρά νοσούντων και δυνατότητα για διακομιδή των όποιων ενδεχόμενων ασθενών του ιού Covid-19 προς την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου με πλωτά μέσα, εφοδιασμένα με θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε τα ως άνω αιτήματα των κατοίκων και των Αρχών της ακριτικής νήσου Κω, με δεδομένο ότι, η δυνατότητα για ταχύτατη μετάβαση σε Μ.Ε.Θ., αφενός, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τη ζωή βαρέως πασχόντων ασθενών, ενώ αφετέρου, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της νήσου και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας των κατοίκων της;

2. Υπάρχει ο σχεδιασμός από μέρους σας για την διαχείριση από τις ήδη υπάρχουσες υποδομές Υγείας εντός της νήσου ενδεχόμενων περιστατικών νόσησης από τον ιό Covid-19, σε περίπτωση που υπάρξει νέο κύμα έξαρσης της ως άνω πανδημίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο