Τι συμβαίνει με τα περιστέρια στην Κάσο;

Τι συμβαίνει  με τα περιστέρια στην Κάσο;

Τι συμβαίνει με τα περιστέρια στην Κάσο;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 776 ΦΟΡΕΣ

Καταγγελία στις αστυνομικές αρχές Κάσου και στο δήμο έκανε κάτοικος του νησιού, καθώς υποψιάζεται ότι άγνωστοι ρίχνουν δηλητήρια με αποτέλεσμα να εντοπίζονται νεκρά ζώα και πτηνά στο νησί.

Πρόκειται για τον Ελευθέριο Χαλιό, ο οποίος στην καταγγελία του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πριν κάποιες μέρες διαπίστωσε ότι ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα αγριοπερίστερα από παντού και μάλιστα είδε ο ίδιος ψόφια πουλιά στους δρόμους του νησιού. Επίσης, εντοπίστηκαν και ψόφιες γάτες, οι οποίες, όπως εικάζει, θα πρέπει να έφαγαν τα ψόφια πουλιά.

«Τι μπορεί να τους συνέβη άραγε; Μήπως κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι αν μπορούμε να τους ονομάζουμε έτσι έριξαν δηλητήριο με σκοπό να εξουδετερώσουν τα περιστέρια και ακολούθως οι γάτες έφαγαν τα ψόφια περιστέρια με συνέπεια να ψοφίσουν και αυτές;

Έως και σήμερα εντοπίζω νεκρά περιστέρια στους δρόμους σε προχωρημένη σήψη που αναδίδουν έντονη δυσοσμία χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτα. Επιπροσθέτως, σας γνωρίζω ότι τις τελευταίες ημέρες μου φέρνουν περιστέρια σε ημιθανή κατάσταση με σκοπό να τα ιάσω. Όντας και εγώ χρόνια ιδιοκτήτης περιστεριών σίγουρα έχω γνώσεις αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι πάνω από τις δυνατότητές μου.

Αναγκάστηκα ο ίδιος να παραγγείλω ειδικά φάρμακα που χρησιμοποιώ στα ζώα μου για να μην πάθουν τίποτα σε περίπτωση επαφής με αυτά. Ως ευσυνείδητος πολίτης μα πάνω από όλα φιλόζωος πιστεύω ότι το λιγότερο που θα μπορούσα να πράξω είναι να ενημερώσω τις αρχές του τόπου μου και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες» αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του στις αρχές.

Από τον αστυνομικό σταθμό Κάσου του συνέστησαν σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιας μορφής δηλητηριασμένη τροφή, δόλωμα ή οποιοδήποτε άτομο να ρίχνει τροφή στα περιστέρια, να ειδοποιήσει την αστυνομία ώστε να παρέμβει.

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους