Προφυλακίστηκε Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκε Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκε Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 332 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 55χρονος Τούρκος που κατηγορείται για τη μεταφορά όχι μία αλλά δύο φορές, αλλοδαπών από τα γειτονικά παράλια στο νησί μας.

Σε βάρος του Τούρκου διακινητή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Μίκα Δουβή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Ο 55χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι είχε μεταφέρει δύο ημέρες πριν τη σύλληψή του και άλλα επτά άτομα στη Ρόδο, ενώ σε ό,τι αφορά το ταξίδι που έκανε στις 23 Ιουνίου 2020, οπότε και συνελήφθη, δήλωσε ότι και ο ίδιος είναι μεταφερόμενος. Ειδικότερα, ο Τούρκος ισχυρίστηκε πως θέλησε να περάσει τα σύνορα και να έρθει στη χώρα μας αλλά δεν πρόλαβε να κρύψει το σκάφος και όταν αντιλήφθηκε τους Λιμενικούς, πανικοβλήθηκε και επιχείρησε να τραπεί σε φυγή και έτσι καταδιώχθηκε από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Πάντως οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνοι γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 55χρονου Τούρκου.
Υπενθυμίζεται πως η «αντίστροφη μέτρηση» για τον Τούρκο διακινητή ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου 2020 ένα τέταρτο μετά τις δύο τα ξημερώματα όταν προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών που εκτελούσε περιπολία, εντόπισε μία βάρκα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Ρόδου, στην οποία επέβαινε άγνωστος αριθμός ατόμων. Η βάρκα αυτή κατευθυνόταν σε παρακείμενη παραλία.

Άμεσα ενημερώθηκαν τα πληρώματα των πλωτών σκαφών του Λιμενικού που εκτελούσαν περιπολία, προκειμένου να εντοπίσουν και να ελέγξουν το συγκεκριμένο σκάφος και παράλληλα κλήθηκαν και Λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου να συνδράμουν στην υπόθεση.

Ο χειριστής του σκάφους αφού αποβίβασε αυτούς που μετέφερε προσπάθησε να διαφύγει.
Από τα πλωτά του Λιμενικού έγινε ο εντοπισμός του σκάφους του 55χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αρχικά δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και οπτικά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επιχείρησε να διαφύγει, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των τριών αλλοδαπών μεταφερόμενων, ενώ συνελήφθη ο 55χρονος Τούρκος χειριστής – διακινητής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Λιμενικοί εντόπισαν τρεις άνδρες από την Παλαιστίνη ηλικίας 24, 22 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εξεταζόμενοι από τους Λιμενικούς δήλωσαν πως στη βάρκα βρίσκονταν συνολικά έξι άτομα, δηλαδή είχαν έρθει μαζί τους και άλλοι τρεις αλλοδαποί οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν.

Από την προανάκριση που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προέκυψε ότι ο 55χρονος Τούρκος διακινητής είχε κάνει και μία άλλη μεταφορά στις 21 Ιουνίου 2020 στο νησί μας. Μάλιστα αναγνωρίστηκε ως ο μεταφορέας άλλων επτά αλλοδαπών που είχαν εντοπιστεί μέσα σε δύο ταξί με κατεύθυνση από το Παραδείσι προς την πόλη της Ρόδου. Τους επτά αλλοδαπούς είχε παραλάβει από την πλατεία του χωριού Παραδείσι 21χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος συνελήφθη και μετά την απολογία του προφυλακίστηκε.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο