Πραγματοποιήθηκαν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους κατοίκους των Σπόων

Πραγματοποιήθηκαν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους κατοίκους των Σπόων

Πραγματοποιήθηκαν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους κατοίκους των Σπόων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1539 ΦΟΡΕΣ

Κλιμάκιο της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας μετέβη χθες στο νησί της Καρπάθου και πραγματοποιήσε τεστ στους κατοίκους και κυρίως στους κατοίκους των Σπόων.

Με ανακοίνωση του αργά χθες το βράδυ το γραφείο τύπου του δήμου Καρπάθου δίνει την εικόνα για τα τεσ για κορωνοϊό που έγιναν χθες στην Κάρπαθο μετά τα 4 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νησί.

Η ανακοίνωση του δήμου Καρπάθου έχει ως εξής:

Η Δημοτική Αρχή Καρπάθου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες της στον κ.Υπουργό Πολιτικής Προστασίας καθώς και στο Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την άμεση και υπεύθυνη ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Δήμου για διενέργεια ελέγχων κορονοϊού, μετά τα τελευταία κρούσματα που εμφανίστηκαν στο νησί μας. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά τριάντα έξι - 36 -τεστ στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου και εκατόν τριάντα δύο -132- τεστ στην Τοπική Κοινότητα Σπόα.

Η Δημοτική Αρχή για άλλη μία φορά υπογραμμίζει την επικινδυνότητα των ημερών που διανύουμε και παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καρπάθου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα προληπτικά μέτρα που έχει υποδείξει η Πολιτική Προστασία.

Όπως είναι γνωστό στο νησί της Καρπάθου υπάρχουν ήδη τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα δύο εκ των οποίων εντοπίστηκαν χθες.

Για τον λόγο αυτό, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στην περιοχή Σπόα Καρπάθου.

Όπως δήλωσε στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο δήμαρχος του νησιού κος Γιάννης Νισύριος, πρόκειται για τον αδελφό και τη νύφη του ζευγαριού που είχαν εντοπιστεί ήδη θετικοί στον ιό, πριν από μερικές ημέρες.
Και το ζευγάρι αυτό, ήρθε στη χώρα μας από το Τέξας των ΗΠΑ και τους έγινε το σχετικό τεστ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό και αμέσως ειδοποιήθηκαν χθες το βράδυ οι αρμόδιες αρχές για να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό (εν αναμονή οδηγιών) στην περιοχή Σπόα. Αξίζει να ησμειωθεί ότι το χωριό είναι ήδη αποκλεισμένο και χθες το απόγευμα έφθασε κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας το οποίο διενήργησε εκτεταμένους ελέγχου στους κατοίκους.
Η κατάσταση πάντως, είναι υπό πλήρη έλεγχο και εφαρμόζονται επακριβώς οι οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο.

«Είμαστε καλά, μας φροντίζουν» αναφέρει το ζευγάρι μέσα από το Βενιζέλειο
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται το ζευγάρι ομογενών που μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη και διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.
Το ζεύγος είναι καλά στην υγεία του και παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Το ζευγάρι των Ελληνοαμερικανών μίλησε στο protothema.gr μέσα από τον θάλαμο Covid-19 στο Βενιζέλειο.
Όπως περιγράφουν επισκέφτηκαν το πανηγύρι στο χωριό Σπόα, τόπο καταγωγής τους, και ότι άναψαν ένα κερί στο εκκλησάκι Πέτρου και Παύλου, χωρίς ωστόσο -όπως ισχυρίζονται- να έρθουν σε επαφή με κανέναν, ούτε καν με τα στενά συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο 74χρονος Μιχάλης Λειβαδίτης και η σύζυγός του Πηνελόπη ταξίδεψαν από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και από εκεί στην Κάρπαθο, έχοντας ελληνικά διαβατήρια, γεγονός που επέτρεψε να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι.

Στο πανηγύρι αισθάνθηκε δυσφορία
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο 74χρονος, ευρισκόμενος στο πανηγύρι αισθάνθηκε δυσφορία και δέκατα με αποτέλεσμα να επισκεφτεί με δική του πρωτοβουλία το Κέντρο Υγείας Καρπάθου.
Εκεί του έγινε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού το οποίο βγήκε αρνητικό, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση των γιατρών.

Στο ερώτημα αν επισκέφτηκαν το πανηγύρι στο χωριό Σπόα και ήρθαν σε επαφή με κόσμο, απάντησαν ότι το μόνο που έκαναν ότι να ανάψουν ένα κερί στο εκκλησάκι Πέτρου και Παύλου.
«Δεν ήρθαμε σε επαφή ούτε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας» διευκρίνισε το ζευγάρι. «Ούτε καν χειραψίες δεν ανταλλάξαμε» κατέληξε.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του χωριού Σπόα κ. Βασίλης Πιπέρης ζήτησε από τους χωριανούς του «να δείξουμε υπευθυνότητα και να κρατάμε αποστάσεις μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η κατάσταση».
Το Κέντρο Υγείας ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ που έδωσε οδηγία να διακομιστεί ο ασθενής με Super Puma στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Όταν του έγινε το δεύτερο τεστ, το οποίο βγήκε θετικό, μεταφέρθηκε στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου όπου και νοσηλεύεται μαζί με τη σύζυγο του η οποία βρέθηκε επίσης θετική στον κορωνοϊό.
«Είμαστε καλά, μας φροντίζουν, δεν έχουμε κανένα παράπονο.
Το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμη, είναι το πότε θα βγούμε από εδώ μέσα» αναφέρει το ζεύγος Λειβαδίτη.

Διαβάστε ακόμη

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου