Η πιθανή εμπλοκή Ελλάδος-Τουρκίας δεν θα είναι ένα απλό θερμό επεισόδιο

Η πιθανή εμπλοκή Ελλάδος-Τουρκίας δεν θα είναι ένα απλό θερμό επεισόδιο

Η πιθανή εμπλοκή Ελλάδος-Τουρκίας δεν θα είναι ένα απλό θερμό επεισόδιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 316 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Αυτή τη φορά τα πράγματα φαίνονται πολύ σοβαρά και εξόχως επικίνδυνα για εμπλοκή Ελλάδος-Τουρκίας όχι απλώς σε ένα θερμό επεισόδιο τύπου «ΙΜΙΑ», αλλά αν τούτο συμβεί, που όλοι μας απευχόμαστε, θα είναι πόλεμος πραγματικός, γενικός, καταστρεπτικός και ολέθριος με ωμότητες και εγκλήματα πολέμου και θύματα βέβαια και τον άμαχο-ΑΟΠΛΟ πληθυσμό.

Ακούω με προσοχή και την κυβέρνηση και τους πολιτικούς και στρατιωτικούς αναλυτές, θεωρητικούς της επιστήμης και οι οποίοι δεν αποκλείουν αυτή τη φορά την εμπλοκή Ελλάδος και Τουρκίας γιατί και οι δύο κυβερνήσεις φαίνονται αποφασισμένες και ανυποχώρητες και ιδίως η Ελλάς, η πατρίδα μας, που έχει το απόλυτο δίκιο με το μέρος της και που υφίσταται εδώ και καιρό διάφορες προκλήσεις και που τις αντιμετωπίζει θετικά και ψύχραιμα με απόλυτη επιτυχία, αρκετά όμως ως εδώ.

Είναι βέβαιο ότι διαθέτουμε ικανές και ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές δυνάμεις με άρτιο από τεχνικής και πολεμικής άποψης σύγχρονο εξοπλισμο, κυρίως αμυντικό, αφού αυτός είναι ο σκοπός μας και ο στόχος μας. Δηλαδή, να μην επιτρέψουμε σε κανένα να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και νομίζω ότι αυτή τη φορά είμαστε καθαροί και συγκεκριμένοι, μήνυμα όμως όχι μόνο στους εχθρούς μας Τούρκους, αλλά και στους συμμάχους μας, που αυτή τη φορά απαιτούμε στήριξη, αν χρειασθεί.

Μελετώντας διάφορα ιστορικά κείμενα και βιβλία, στα οποία ο τουρκικός στρατός και οι ηγέτες του είχαν εμπλοκή και απόλυτη συμμετοχή, διαπιστώνω ότι ο πόλεμος που διεξήγαγαν διαχρονικά με διάφορους λαούς και μαζί μας, δεν στοχεύει απλώς σε στρατιωτικά καθαρά αποτελέσματα, αλλά κυρίως εναντίον των άμαχων πληθυσμών, με ωμότητες και βασανιστήρια που ξεπερνούν κάθε φαντασία, θέλουν να τους εξαφανίσουν.

Όταν λοιπόν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο εχθρό, είσαι υποχρεωμένος να σκεφτείς και να προστατεύσεις τον άμαχο πληθυσμό σου, με μέτρα πρόληψης και ετοιμότητος που γνωρίζουν οι αρμόδιοι, έτσι που αν χρειασθεί, να μπορεί και ο ίδιος αυτόνομα να υπερασπισθεί την πατρίδα, την οικογένεια και την ασφάλεια της κατοικίας του και τη ζωή, τιμή και υπόληψη των παιδιών του, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας.

Ιστορικός αναφέρει αληθή μαρτυρία ότι όταν οι Τούρκοι Τσέτες επιτίθονταν σε ελληνικά χωριά για να τα κάψουν και να σφάξουν τον πληθυσμό τους, μερικά δεν μπόρεσαν γιατί οι Έλληνες κρυφά είχαν φροντίσει να εξοπλίσουν τους κατοίκους με ατομικά όπλα και έτσι κατάφεραν όχι μόνο να σωθούν, αλλά και να τους απωθήσουν.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B