Ρόδος: Το δέμα με την ηρωίνη του κόστισε οκτώ χρόνια κάθειρξη

Ρόδος: Το δέμα με την ηρωίνη του κόστισε οκτώ χρόνια κάθειρξη

Ρόδος: Το δέμα με την ηρωίνη του κόστισε οκτώ χρόνια κάθειρξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 27χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής για το δέμα με το 1,5 κιλό ηρωίνης που παρέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι!

Ο αλλοδαπός κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και χθες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό και του επέβαλε την παραπάνω ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, και όπως διαπιστώθηκε, ο 27χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει και παράνομα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται, εντοπίσθηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών ύποπτο δέμα το οποίο τέθηκε άμεσα υπό επιτήρηση και ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης.

Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης παρουσιάστηκε στο κατάστημα ταχυμεταφορών ο 27χρονος κατηγορούμενος και αφού παρέλαβε το δέμα, αποχωρώντας ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.
Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε τρεις πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1 κιλού και 512 γραμμαρίων.

Επιπλέον από τον έλεγχο που έγινε στον 27χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε το πακέτο είχε σταλεί με την εταιρεία ταχυμεταφορών αλλά ο 27χρονος μετέβη στο νησί μας ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά για την παραλαβή του.

Πάντως ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκε για να απολογηθεί, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη, ο 27χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε δηλώσει ότι είναι πολυτοξικομανής από το 2012, οπότε και κάνει χρήση κοκαΐνης, ινδικής κάνναβης και ηρωίνης. Για τον λόγο αυτό και είχε ζητήσει τη διενέργεια Ψυχιατρικής Πραγματογνωμοσύνης από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από εξειδικευμένους ιατρούς.

Ο 27χρονος είχε πει πως εξαιτίας αυτής του της εξάρτησης είχε μπλέξει σε διάφορες καταστάσεις μεταξύ των οποίων και η σύλληψή του για την υπόθεση αυτή. Ο ίδιος είχε προσθέσει πως ο άνθρωπος που του προμήθευε ναρκωτικά στην Αθήνα, ήταν αυτός που τον έπεισε να έρθει στο νησί μας, προκειμένου να παραλάβει το δέμα, που, όπως του είχε πει, περιείχε ένα κιλό ακατέργαστης ινδικής κάνναβης! Μάλιστα ο 27χρονος είχε πει πως του είχε υποσχεθεί να του δώσει το ποσό των 300 ευρώ και πέντε γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι το είχε ξανακάνει με άλλο άτομο.

Ο 27χρονος είχε τονίσει επίσης πως όταν θα παραλάμβανε το δέμα, θα τον έπαιρνε τηλέφωνο ο προμηθευτής του να του πει πού να το παραδώσει και στη συνέχεια ο αλλοδαπός θα επέστρεφε στην Αθήνα με το επόμενο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.
Μετά την απολογία του ο 27χρονος αλλοδαπός είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου θα επιστρέψει μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του