Φυλάκιση 3 ετών σε Καλύμνιο για διακίνηση ναρκωτικών

Φυλάκιση 3 ετών σε Καλύμνιο για διακίνηση ναρκωτικών

Φυλάκιση 3 ετών σε Καλύμνιο για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Με τριετή αναστολή για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκαν προχθές ένας 31χρονος Καλύμνιος και ένας 31χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενοι για 126 γραμμάρια ηρωίνης που είχαν εντοπιστεί πριν από ενάμιση χρόνο σε θαμνώδη περιοχή της Καλύμνου.

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και απείθεια, ενώ τον 31χρονο από την Κάλυμνο βάραινε και η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής, μεταφοράς και παράδοσης αυτών από δράστη μη τοξικομανή.

Χθες το δικαστήριο έκρινε αθώο τον αλλοδαπό και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Βλάχου, έκρινε ένοχο τον 31χρονο Καλύμνιο μόνο για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών ως τοξικομανή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών την οποία αναστέλλει επί τριετία, υπό τον όρο ο καταδικασθείς να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει πρόγραμμα απεξάρτησης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, η ναρκωτική ουσία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 σε θαμνώδη περιοχή της Καλύμνου.
Από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι ανήκει στους δύο 31χρονους. Μάλιστα σύμφωνα και με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, ο αλλοδαπός στις 6 Μαρτίου ερχόμενος στο νησί με το πλοίο της γραμμής, μόλις αποβιβάστηκε με το αυτοκίνητό του παρέλαβε τον Καλύμνιο και μαζί «έπεσαν» σε περιπολία των αστυνομικών του νησιού η οποία και τους ακολούθησε και στη συνέχεια τους έγινε έλεγχος από τον οποίο όμως δεν προέκυψε κάτι το αξιόποινο.

Καθώς όμως η υπόθεση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, τρεις ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τα 126 γραμμάρια ηρωίνης τα οποία εκτιμάται ότι πέταξαν οι δύο άνδρες προκειμένου να μην εντοπιστούν στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια του ελέγχου τους από τους αστυνομικούς.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ οι δύο άνδρες, προσήχθησαν και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο