Οι λεπτομέρειες του Πανελλήνιου ποδηλασίας στη Ρόδο

Οι λεπτομέρειες του Πανελλήνιου ποδηλασίας στη Ρόδο

Οι λεπτομέρειες του Πανελλήνιου ποδηλασίας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Πώς θα διεξαχθεί ο σημαντικός αυτός αγώνας με την επιστροφή του μετά από σαράντα χρόνια όσον αφορά τις διαδρομές και τις δηλώσεις συμμετοχής βάσει της προκήρυξης

Μπορεί να πέρασε από… χίλια κύματα, αλλά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας επιστρέφει στη Ρόδο μετά από σαράντα χρόνια, χάρις στη μεγάλη προσπάθεια εδώ και μήνες από τον Ροδήλιο και τον πρόεδρό του Ιωάννη Παπασταματάκη.

Στην αρχή ο αγώνας για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων και Νέων Ανδρών ορίστηκε να διεξαχθεί από 24 έως 26 Απριλίου, όμως τα μέτρα της κυβέρνησης εξαιτίας του κορονοϊού, συνδυασμένα με την αγωνιστική απραξία είχαν ως αποτέλεσμα ν’ αναβληθεί.

Όταν η ΕΟΠ κλήθηκε να τον επαναορίσει υπήρχαν διαμαρτυρίες από κάποιους συλλόγους για το κόστος της μετακίνησης, διότι εδώ και δεκαετίες είχαν συνηθίσει τη διοργάνωση σε κάποια περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Παρόλα αυτά ο διοργανωτής επέμεινε και παρέμειναν οι αγώνες στη Ρόδο με νέα ημερομηνία διεξαγωγής από 24 έως 26 Ιουλίου. Να όμως που πριν μερικές μέρες προέκυψε άλλο πρόβλημα, παρά τις προσφορές σε μετακινήσεις και διαμονή, αφού τα σωματεία δεν έβρισκαν καμπίνες στο πλοίο λόγω της αύξησης στην κίνηση ακτοπλοϊκώς.

Και πάλι ο Ιωάννης Παπασταματάκης επικοινώνησε με την εταιρεία κι εξασφάλισε νέα προσφορά ώστε να μην χαθεί ο αγώνας από ένα νησί όπως η Ρόδος, που τον δικαιούται με βάση τον αριθμό των σωματείων της και τα εκατοντάδες παιδιά ενταγμένα στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Προχθές το απόγευμα οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του αγώνα στο νησί μας κι έτσι είναι έτοιμη η προκήρυξη για τις λεπτομέρειες κι ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο. Όλες οι διαδρομές είναι χαραγμένες για την ατομική χρονομέτρηση και την αντοχή στην περιοχή της Αρχαίας Καμείρου και του Αγίου Σουλά με σπάνιο φυσικό κάλλος.

Οι διαδρομές της ατομικής χρονομέτρησης στις 24 Ιουλίου:
ΠΑΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Αρχαία Κάμειρος προς Μανδρικό – Είσοδος Μανδρικού (Πρατήριο καυσίμων) Αναστροφή – Αρχαία Κάμειρος (Τερματισμός) 15,6χλμ.

ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ: Αρχαία Κάμειρος προς Μανδρικό – Μανδρικό – Κάμειρος Σκάλα Αναστροφή – Μανδρικό – Αρχαία Κάμειρος (Τερματισμός) 24,6χλμ.

Χώρος Συγκέντρωσης: Πάρκινγκ Παραλίας Αρχαίας Κάμειρου (Ταβέρνες)
Ώρα Εκκίνησης 1ου: 16:00 η σειρά των κατηγοριών: Κορασίδες, Παίδες, Νεάνιδες, Έφηβοι, Νέοι Άνδρες.

Το πρόγραμμα των εκκινήσεων θα ανακοινωθεί με τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

Τεχνικό Συνέδριο: Θα γίνει Τεχνική Ενημέρωση από τον Αλυτάρχη, 60’ πριν την εκκίνηση του πρώτου αθλητή σε ανοιχτό χώρο, στην περιοχή συγκέντρωσης των αθλητών, με την συμμετοχή των αρχηγών των ομάδων, αυστηρά και μόνον ένας ανά ομάδα.

Υπογραφές στο φύλλο αγώνα: 15 λεπτά πριν την εκκίνηση του κάθε αγωνιζόμενου.
Απονομές: 20:30 Ξενοδοχείο Doreta Beach Resort

Οι διαδρομές της αντοχής στις 25 Ιουλίου
ΠΑΙΔΕΣ: Doreta Beach Resort (προεκκίνηση) – Επαρχιακή οδός Ιαλυσσού-Κατταβιάς – Σορωνή – Είσοδος σιρκουί (Εκκίνηση) – Επαρχιακή οδός Ελεούσας – Δεξιά προς Σάλακο – Επαρχιακή οδός Διμυλιάς-Σάλακου – Σάλακος – Δεξιά προς Καλαβάρδα – Επαρχιακή οδός Απόλλωνα – Καλαβάρδα – Δεξιά προς Φάνες – Επ. οδός Ιαλυσσού-Κατταβιάς– Φάνες – Σορωνή – δεξιά προς Πάρκο Αγ. Σουλά x 3 στροφές – Πάρκο Αγ.Σουλά (Τερματισμός). 80χλμ.
Χώρος Συγκέντρωσης: Ξενοδοχείο Doreta Beach Resort

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 10:00
Στη συνέχεια: ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:Πάρκο Αγ. Σουλά (Εκκίνηση) – Επαρχιακή οδός Ελεούσας – Δεξιά προς Σάλακο – Επαρχιακή οδός Διμυλιάς-Σάλακου – Σάλακος – Δεξιά προς Καλαβάρδα – Επαρχιακή οδός Απόλλωνα – Καλαβάρδα – Δεξιά προς Φάνες – Επ. οδός Ιαλυσού-Κατταβιάς– Φάνες – Σορωνή – δεξιά προς Πάρκο Αγ. Σουλά – Πάρκο Αγ. Σουλά (Τερματισμός).
Έφηβοι: 4 στροφές (102,1χλμ)
Νεανίδες: 3 στροφές (76.5χλμ)
Κορασίδες: 2 στροφές (51χλμ)
Χώρος Συγκέντρωσης: Αθλητικό Πάρκο Αγίου Σουλά

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 13:00 Έφηβοι, 13:05 Νεανίδες, 13:10 Κορασίδες
Τεχνικό Συνέδριο: Θα γίνει Τεχνική Ενημέρωση από τον Αλυτάρχη, 60’ πριν την εκκίνηση σε ανοιχτό χώρο, στην περιοχή συγκέντρωσης των αθλητών, με την συμμετοχή των αρχηγών των ομάδων, αυστηρά και μόνον ένας ανά ομάδα.

Υπογραφές στο φύλλο αγώνα: Προσέλευση αθλητών ανά σωματείο, ανά κατηγορία, με σειρά που θα ανακοινωθεί, έως και 15΄πριν την εκκίνηση. Απονομές: 17:00 Αθλητικό Πάρκο Αγίου Σουλά Σορωνής, για όλες τις κατηγορίες της ημέρας.

ΝΕΟΙ: Doreta Beach Resort (προεκκίνηση) – Επαρχιακή οδός Ιαλυσσού-Κατταβιάς – Σορωνή – Είσοδος σιρκουί (Εκκίνηση) – Επαρχιακή οδός Ελεούσας – Δεξιά προς Σάλακο – Επαρχιακή οδός Διμυλιάς-Σάλακου – Σάλακος – Δεξιά προς Καλαβάρδα – Επαρχιακή οδός Απόλλωνα – Καλαβάρδα – Δεξιά προς Φάνες – Επ.οδός Ιαλυσσού-Κατταβιάς– Φάνες – Σορωνή – δεξιά προς Πάρκο Αγ.Σουλά x 3 στροφές και στην συνέχεια Επ.οδός Ελεούσας – Διμυλιά – Ελεούσα – δεξιά προς Προφήτη Ηλία – Επ.οδός Προφήτη Ηλία – Προφήτης Ηλίας – δεξιά προς Σάλακο – Επαρχιακή οδός Απόλλωνα – Σάλακος – Καλαβάρδα – Δεξιά προς Φάνες – Επ.οδός Ιαλυσού-Κατταβιάς – Φάνες – Σορωνή – δεξιά προς Πάρκο Αγ. Σουλά – Πάρκο Αγίου Σουλά (Τερματισμός). 125.9χλμ.
Χώρος Συγκέντρωσης: Ξενοδοχείο Doreta Beach Resort

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 09:30
Τεχνικό Συνέδριο: Θα γίνει Τεχνική Ενημέρωση από τον Αλυτάρχη, 60’ πριν την εκκίνηση σε ανοιχτό χώρο, στην περιοχή συγκέντρωσης των αθλητών, με την συμμετοχή των αρχηγών των ομάδων, αυστηρά και μόνον ένας ανά ομάδα.

Υπογραφές στο φύλλο αγώνα: Προσέλευση αθλητών ανά σωματείο, ανά κατηγορία, με σειρά που θα ανακοινωθεί, εως και 15΄πριν την εκκίνηση.

Απονομές: 14:00 Αθλητικό Πάρκο Αγ. Σουλά Σορωνής

Οι δηλώσεις συμμετοχής
Για όλους τους αγώνες, στο έντυπο που επισυνάπτεται με αποστολή στο email της Ε.Ο.Ποδηλασίας: eopbike@otenet.gr μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020. Μετά την ημερομηνία αυτή, θα μπορούν να γίνονται μόνο αφαιρέσεις συμμετοχών ή αντικατάσταση με αναπληρωματικούς (εφόσον έχουν δηλωθεί αναπληρωματικοί στην αρχική δήλωση).

Δήλωση συμμετοχής, η οποία δεν αναγράφει το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο και το email του αρχηγού της ομάδας, που υποχρεωτικά θα παρευρίσκεται στους αγώνες και θα εκπροσωπεί την ομάδα, δεν θα γίνεται δεκτή.

Κανονισμοί: Ισχύουν οι Κανονισμοί για την Ποδηλασία Δρόμου.

Ειδικότερα: Όριο Χρόνου Τερματισμού: Αθλητές (-τριες) που ολοκληρώσουν τον αγώνα θα λάβουν κατάταξη και χρόνο. Επίσης, θα υπάρξει όριο χρόνου (πόρτα) σε κάθε στροφή. Το όριο χρόνου προσδιορίζεται στα 35 λεπτά, από την διέλευση του πρώτου. Αθλητές, που δεν περάσουν το όριο των 35 λεπτών, θα παραδίδουν τους αριθμούς τους, στον Κριτή του αγώνα, και θα εγκαταλείπουν.

Στον αγώνα αντοχής επιτρέπεται συνοδεία από ένα όχημα ανά σωματείο, ανά κατηγορία, το οποίο θα φέρει διακριτικά, που θα παραλάβει ο Αρχηγός της Ομάδας (ανώτατο όριο τα 30 οχήματα συνοδείας). Οι ομάδες που επιθυμούν, θα έχουν δικές τους συσκευές επικοινωνίας (VHF) προκειμένου να επικοινωνούν με την αγωνόδικο και να ακούν ανακοινώσεις από το κανάλι του αγώνα. Η συχνότητα είναι 152.075

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή