Πρ. Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: 25% η πληρότητα στα ξενοδοχεία- Χωρίς μέτρα προστασίας τα airbnb

Πρ. Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: 25% η πληρότητα στα ξενοδοχεία- Χωρίς μέτρα προστασίας τα airbnb

Πρ. Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: 25% η πληρότητα στα ξενοδοχεία- Χωρίς μέτρα προστασίας τα airbnb

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

"Η σεζόν έχει τελειώσει και ο προβληματισμός για το 2021 είναι ποιος θα μείνει, ποιος θα αντέξει”, ανέφερε σε δραματικούς τόνους ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μιλώντας στον ρ/σ "Θέμα 104.6", για την κρίση που έχει υποστεί ο ξενοδοχειακός κλάδος εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Τάσιος έκανε λόγο για μέση πληρότητα 25% τον Ιούλιο, ποσοστό που διαμορφώνεται στις "μεγάλες πόλεις οριακά στο διψήφιο”, χωρίς να εξαιρείται η Αθήνα. Παράλληλα, ο ίδιος παρατήρησε πως οι τουρίστες που τίθενται σε καραντίνα "προέρχονται όλοι από βραχυχρόνια μίσθωση”, καταγγέλλοντας ότι "αυτή τη στιγμή έχουμε τη βραχυχρόνια (μίσθωση) εκτός πλαισίου πρωτοκόλλων”.

Εκτίμησε ακόμη, πως "το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι κλεισίματος μονάδων, με τον ετήσιο τζίρο του κλάδου να πέφτει από τα 18δις ετησίως στα 3δις φέτος".

"Στο πλαίσιο αυτό, εγώ βλέπω έναν Αύγουστο που μπαίνει μισός και από τα καταλύματα 6.000 λειτουργούν δηλαδή είμαστε οι μισοί και καταγράφουμε και 25% μέση πληρότητα" ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Με τον κλάδο να διαγράφει ελεύθερη πτώση, "πρέπει πάσει θυσία να υιοθετηθεί ένα έξτρα βοήθημα για τους εργαζόμενους το χειμώνα” ζήτησε ο κ. Τάσιος, μαζί με πολλαπλές ρυθμίσεις για τα χρέη στο δημόσιο και αναδιάρθρωση δανείων από πλευράς τραπεζών. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως "ο κόσμος είναι φοβισμένος”, ενώ "τα στοιχεία δείχνουν μηδέν” για την ηπειρωτική χώρα ως προς την τουριστική κίνηση. "Εδώ μιλάμε για 5-20 Αυγούστου” ως προς τη περίοδο ζήτησης του εσωτερικού τουρισμού, καθώς "τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που φοβάται ο κόσμος”, κατέληξε.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων