Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε σήμερα από τη Χάλκη τη μνήμη, το έργο και τη λεβεντιά του Δημήτρη Κρεμαστινού

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε σήμερα από τη Χάλκη τη μνήμη, το έργο και τη λεβεντιά του Δημήτρη Κρεμαστινού

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε σήμερα από τη Χάλκη τη μνήμη, το έργο και τη λεβεντιά του Δημήτρη Κρεμαστινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1824 ΦΟΡΕΣ

Το νησί της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, τους βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν, να παραστεί στην ονοματοδοσία του περιφερειακού ιατρείου Χάλκης, σε περιφερειακό ιατρείο "Δημήτρης Κρεμαστινός" προς τιμήν του Δωδεκανήσιου πολιτικού που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό πριν από 3 μήνες.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι "είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στη Χάλκη για να τιμήσω με την παρουσία μου έναν σπουδαίο Δωδεκανήσιο, έναν σπουδαίο γιατρό, έναν σπουδαίο πολιτικό, έναν προσωπικό μου φίλο, τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Μας δίνεται η ευκαιρία, να δώσουμε το όνομά του στο πολύδυναμο ιατρείο. Ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του, που αγωνίστηκε κυρίως τα μικρά νησιά να έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Υπήρξε ένας εκσυγχρονιστής, οραματιστής πολιτικός που υπηρέτησε το εθνικό σύστημα υγείας, τον πολιτικό του χώρο, ένας άνθρωπος όμως που μπορούσε πάντα να κάνει μεγάλες συνθέσεις και να βλέπει το καλό της πατρίδας. Ο Δημήτρης έφυγε νωρίς, ένα από τα θύματα του κορωνοϊού, νικήθηκε από την αρρώστια. Αν ήταν μαζί μας σήμερα, θα μας συμβούλευε να κάνουμε αυτό που κάνουμε σήμερα, να φροντίσουμε την ατομική μας προστασία, να αναλάβουμε οι ίδιοι την ευθύνη με βάση τις οδηγίες των ειδικών."

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τη σύζυγο του Δημήτρη Κρεμαστινού, Τζένη, στη διάρκεια της οποίας θυμήθηκε την ιστορία που όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τον κάλεσε να τον εξετάσει για πρώτη φορά το 1988, ο Δημήτρης Κρεμαστινός αρνήθηκε να πάει στο σπίτι του Παπανδρέου να τον εξετάσει, ζητώντας του να μεταβεί στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο Παπανδρέου να πει τότε στους συνεργάτες του οτι αυτός ή μεγάλο ψώνιο είναι, ή εξαιρετικός γιατρός.

Μετά την ονοματοδοσία του περιφερειακού ιατρείου, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του μετέβησαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, όπου πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν τη Χάλκη.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης