Ηλίας Αλεξίου, πρόεδρος Ξενοδόχων Καρπάθου: Παλικάρια όσοι άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους

Ηλίας Αλεξίου, πρόεδρος Ξενοδόχων Καρπάθου: Παλικάρια όσοι άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους

Ηλίας Αλεξίου, πρόεδρος Ξενοδόχων Καρπάθου: Παλικάρια όσοι άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 453 ΦΟΡΕΣ

Του Μανώλη Δημελλά στα karpathiakanea.gr

Το φετινό καλοκαίρι έμελλε να μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας. Άραγε ποιος να έκανε μια τέτοια πρόβλεψη; Αν τον ακούγαμε, σίγουρα θα τον παίρναμε για τρελό.

Κι αν στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς παραμιλούν για μελλοντικά σχέδια κι αποφεύγουν τις κουβέντες, η Κάρπαθος στέκει, δίνει τη μάχη της, το παλεύει όπως μπορεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τον μήνα Ιούλιο το νησί είχε 2.285 αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού. Αυτό το ποσοστό δε φτάνει ούτε το 10% σε σχέση με τις περσινές αφίξεις! Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Καρπάθου, κ. Ηλίας Αλεξίου, είναι αφοπλιστικός:

«Πάμε για να κρατηθούμε στον τουριστικό χάρτη, ίσως καταφέρουμε να βγάλουμε τα έξοδά μας και να πληρωθούμε, ίσως όχι. Στόχος μας είναι είμαστε ζωντανοί και να μείνουμε μέσα στον τουριστικό χάρτη.

Εκείνοι που θα επιλέξουν την Κάρπαθο πρέπει να νιώσουν, ότι ακολουθούμε το πρωτόκολλο προστασίας από τον κορωνοϊό. Κι αυτοί οι ταξιδιώτες, όταν με το καλό επιστρέψουν στον τόπο τους, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Καρπάθου».

Για το νησί δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των κλειστών ξενοδοχείων, υπολογίζουμε ότι περίπου 7.000 είναι οι εγγεγραμμένες νόμιμες κλίνες, στούντιο και ξενοδοχεία.
Από τις επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει η πληρότητα σήμερα, μέσα Αυγούστου, φτάνει σε ποσοστό περίπου 20-25%.

Επίσης, δεν ξέρουμε τι γίνεται με τις πτήσεις που απομένουν στον Αύγουστο και εκείνες του Σεπτεμβρίου. Αλλά δεν είναι μόνο οι ακυρώσεις, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι τα αεροπλάνα κάνουν στάση και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και τα πακέτα είναι λιγότερα. Επίσης μιλάμε για ταξιδιώτες που έχουν only flight.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων δίνει μια διαφορετική διάσταση της πραγματικότητας, υπογραμμίζει ότι όσοι άνοιξαν αψήφησαν τις δυσκολίες και «φτύνουν αίμα», όπως λέει χαρακτηριστικά, για την προστασία των ίδιων και των πελατών τους.

Το μήνυμά του δεν αφορά μόνο τους ξενοδόχους: «Πρέπει να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Η κατά γράμμα τήρηση των πρωτόκολλων είναι η εγγύση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Ξέραμε ότι είναι μια χαμένη σεζόν, όμως οφείλουμε να παλέψουμε για το αύριο των παιδιών μας.

Πρώτα από όλα είναι η υγεία, αυτό δεν το συζητάμε. Όλοι εμείς που ζούμε πάνω σε ετούτο το βράχο οφείλουμε να κάνουμε ό,τι λέει ο νόμος στο 100% κι αυτό ίσως είναι λίγο. Δεν υπάρχει, δεν πρέπει, καμιά ανοχή σε θέματα προστασίας από την πανδημία».

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στις επιχειρήσεις εστίασης, μάλιστα άνθρωπος της αγοράς τονίζει ότι υπάρχουν κάποια μαγαζιά που κυριολεκτικά κάθε μέρα μπαίνουν μέσα! Μένουν ανοιχτά, κρατούν τους υπαλλήλους τους και ελπίζουν στο επόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού