Μανωλης Γλυνός: "Ουραγός η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην διανομή υγειονομικού υλικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Μανωλης Γλυνός: "Ουραγός η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην διανομή υγειονομικού υλικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Μανωλης Γλυνός: "Ουραγός η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην διανομή υγειονομικού υλικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση αναφορικά με την διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο, εξέδωσε πριν από λίγο ο κ. Μανώλης Γλυνός.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η Περιφερειακή αρχή εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προσφάτως κατά του Προέδρου του μεγαλύτερου επιστημονικοί Συλλόγου του Αιγαίου Ιατρού κ. Τσέρκη με αφορμή δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ι.Σ.Ρ.με σκοπό να προασπίσει την τιμή και την υπόληψη των ιδιωτών Ιατρών,μετά τον ισχυρισμό του κ. Περιφερειάρχη ότι αποκρύπτουν κρούσματαCOVID-19.

Μεταξύ άλλων ανέφερε για τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Ρ. ότι «…υπήρχε μία αφύσικη σε συχνότητα και περιεχόμενο σειρά καταγγελιώνγια το υγειονομικό υλικό».

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 26/3/2020 εξέδωσαν από κοινού και οι τέσσερις Ιατρικοί Σύλλογοι τηςΠεριφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωση με την οποία έκαναν έκκληση να σταλεί επειγόντως ατομικό υλικό προστασίας γιανα διατεθεί στα μέλη τους.

Υπενθυμίζεται ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε επίταξη υγειονομικού υλικού, και δεν υπήρχε διαθεσιμότητα στην αγορά, προκειμένου να εφοδιαστούν οι γιατροί με κίνδυνο να κλείσουν τα ιατρεία της περιοχής μας.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε την Περιφέρεια ότι τα ιδιωτικά ιατρεία στην Ελλάδα και κατ επέκταση σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες είναι ο στυλοβάτης της ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας και την επίμαχη περίοδο είχαν αναλάβει το λειτούργημα να εξετάζουν ιατρικά περιστατικά προκειμένου να μην γεμίσουν τα Νοσοκομεία της χώρας και εξαπλωθεί ο κορωνοιός.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ήδη από τις 24 Μαρτίου, είχε εξασφαλίσει 1.200.000 μάσκες οι οποίες μεταφέρθηκαν από την Κίνα με ειδική πτήση της Aegean και στη συνέχεια ποσότητα αυτών αλλά και άλλων μέσων ατομικής προστασίας τα διένειμε στους ιδιώτες ιατρούς μέλη του Ι.Σ.Α.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε 75.000 μάσκες και ισάριθμα γάντια, σε 1.500 ιατρεία της Αθήνας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε προβεί για το θέμα και σε δήλωση υπογραμμίζοντας πως η πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει το ιατρικό δυναμικό, για να συγκροτήσει ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας ΦροντίδαςΥγείας».

Επίσης στις αρχές Απριλίου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας παρέδωσε στον Πρόεδρο του Ι.Σ.Θ. 3.000 κουτιά (με 50μάσκες το καθένα), αντισηπτικά και κρεμοσάπουνα για να τα διανείμει στους ιδιώτες ιατρούς προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στους πολίτες!

Μάλιστα ο κ. Νίτσας αφού ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα υπογράμμισε με δήλωση του ότι η απρόσκοπτη λειτουργία των ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρείων καιεργαστηρίων), συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της επιδημίας, καθώς αποτελούν τον κυματοθραύστη περιστατικών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εμείς θα στηρίξουμε γιαόσο χρειαστεί όλους τους συναδέλφους σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα γιατί σε καιρό πανδημίας όλοι οι γιατροί βάζουν πλάτη για να λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παρέχει τις υπηρεσίες που πρέπει στους πολίτες. Υπάρχουν όμως ερωτηματικά.

Η Περιφερειακή Αρχή χρονικά πότε παρέδωσε υλικό με ατομικά μέσα προστασίας στους γιατρούς και σε τι ποσότητα;

Στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους του Νοτίου Αιγαίου τι δόθηκε παρά τις συνεχεις επισημανσεις μας;

Κάλο θα ήταν λοιπόν οι άνθρωποι που προΐστανται στον τομέα της υγείας του τόπου μας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, οι οποίοι δεν διαθέτουν καμία ιατρική κατάρτιση και γνώση... να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις

Η απάντηση της Περιφέρειας

Σε ανακοίνωση - απάντηση στον Μανώλη Γλυνό, η Περιφέρεια ανακοίνωσε:

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Δελτίο Τύπου του Μανώλη Γλυνού
Στη φθηνότερη και χειρότερη αντιπολίτευση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, το να απαντάς μοιάζει και είναι πολυτέλεια.
Ευτυχώς, τον πρωταθλητή στην ανικανότητα να αρθρώσει στοιχειώδη πολιτικό λόγο, Μανώλη Γλυνό, ο κόσμος τον κατάλαβε νωρίς.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας