Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε παιδί της δομής ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ Ρόδου

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε παιδί της δομής ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ Ρόδου

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε παιδί της δομής ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8455 ΦΟΡΕΣ

Σε ιχνηλάτηση μπήκαν 30 παιδιά, οι οικογένειές τους και όλοι οι εργαζόμενοι

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ιχνηλατεί από χθες μία προς μία όλες τις περιπτώσεις των παιδιών, των συγγενών και των εργαζομένων στη δομή ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ της Ρόδου (και στα δύο παραρτήματα) καθώς ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή, βρέθηκε μετά από εισαγωγή που έκανε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, θετικό στον κορωνοϊό.

Η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη, σύμφωνα με τους αρμόδιους, καθώς το παιδί είχε να μεταβεί στο σχολείο 5 ημέρες και άρα οι επαφές του το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν απόλυτα περιορισμένες. Το παιδί επίσης, πήγε στο νοσοκομείο εξαιτίας άλλου προβλήματος που αντιμετώπισε (τραυματισμό) και εκεί οι γιατροί αξιολογώντας την κλινική του εικόνα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διπλό τεστ εξέτασης για τον κορωνοϊό.

Με απόφαση όμως του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τριάντου κι έπειτα από σχετική επαφή που είχε με τους αρμόδιους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα των δομών αυτών και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Παράλληλα, ξεκίνησε από χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι προσεκτική ιχνηλάτηση όλων των παιδιών, των γονέων, του προσωπικού και όλων όσων είχαν επαφή μαζί τους την τελευταία εβδομάδα.

Το συγγενικό περιβάλλον του παιδιού πάντως που βρέθηκε θετικό στον ιό, ολοκλήρωσε χθες όλες τις εξετάσεις που προβλέπονταν και διαπιστώθηκε ότι ήταν όλοι αρνητικοί στον ιό, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ, θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση την ερχόμενη Παρασκευή, αφού ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου και εξετάσεων που προβλέπονται κι αν όλα εξελιχθούν ικανοποιητικά, τότε οι δομές αυτές μπορεί να λειτουργήσουν και πάλι πολύ γρήγορα.

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης