Ναυάγησαν οι ελπίδες της Ρόδου για τουρίστες από το Ισραήλ

Ναυάγησαν οι ελπίδες της Ρόδου για τουρίστες από το Ισραήλ

Ναυάγησαν οι ελπίδες της Ρόδου για τουρίστες από το Ισραήλ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3052 ΦΟΡΕΣ

Θα συνεχιστεί πάντως η κίνηση και τον Οκτώβρη

Ναυάγησαν οι ελπίδες της Ρόδου για τουρίστες από το Ισραήλ, καθώς η κατάσταση στη χώρα με τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχώς χειροτερεύει, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται, να δοθεί σύντομα εντολή για νέο καθολικό lock down.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα καθημερινώς ξεπερνούν τα 4.000 δεν αφήνει περιθώρια όχι μόνο για προγραμματισμό διακοπών αλλά και για βασικές λειτουργίες της κοινωνικής ζωής της χώρας, που θεωρεί αναπόφευκτο την επιβολή νέων αυστηρών μέτρων.

Και ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ανακοινωθεί και επίσημα ότι ανοίγει η αγορά του Ισραήλ και είχαν ξεκινήσει διαδικασίες και συζητήσεις για την οργάνωση των ταξιδιών προς τη Ρόδο, τώρα πλέον αυτό φαίνεται αδύνατο. Μάλιστα, πολλοί επαγγελματίες του νησιού μας που έχουν συνεργάτες στο Ισραήλ, από μέρες είχαν ενημερωθεί ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά εκεί και έβλεπαν δύσκολο το να ξεκινήσουν πτήσεις υπό αυτές τις συνθήκες.

Δυστυχώς, οι μικρές ελπίδες που διατηρούσαν οι επαγγελματίες του νησιού για τους Ισραηλινούς τουρίστες που είναι παραδοσιακά καλοί πελάτες για την τοπική αγορά, εξανεμίστηκαν και αυτές, αφού εύκολα κατανοεί κανείς ότι ο αριθμός άνω των 4.000 κρουσμάτων ημερησίως για μία χώρα των 9 εκατ. κατοίκων είναι μεγάλος αριθμός.
Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Ρόδου Χρήστος Μιχαλάκης που ρωτήθηκε χθες από τη «Ροδιακή» επιβεβαίωσε την κατάσταση που επικρατεί και τόνισε ότι θα πρέπει να… ξεχάσουμε τις πτήσεις από το Ισραήλ.

Υπογράμμισε βέβαια ότι υπήρχε η ελπίδα στο νησί για τουρίστες από τη χώρα αυτή, ώστε να τονωθεί η αγορά αλλά οι εξελίξεις μάλλον φαίνεται να μας διαψεύδουν. Όπως είπε ειδικά αυτό το διάστημα θα ήταν μεγάλη ευκαιρία αν έρχονταν τουρίστες από το Ισραήλ, καθώς εκεί τα σχολεία κλείνουν τώρα όπως και οι επιχειρήσεις και όλοι βρίσκονται για τρεις εβδομάδες σε συνεχόμενες διακοπές, αφού υπάρχουν πολλές γιορτές που ακολουθούν η μία την άλλη.

«Είχαμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις καθώς ήταν ιδανικός προορισμός η Ρόδος για να έχουμε μία πολύ καλή σεζόν από εκεί, αλλά δυστυχώς εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα και ο αριθμός τους συνεχώς μεγαλώνει», είπε χαρακτηριστικά.

Θα υπάρχει κίνηση και τον Οκτώβριο
Ως εκ τούτου, οι χώρες που μας τροφοδοτούν πλέον με τουρίστες και έχουν μείνει είναι η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Τσεχία οι πέντε βασικές αγορές με τα υψηλότερα νούμερα αυτή τη σεζόν στη Ρόδο.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι και τον επόμενο μήνα θα υπάρχει τουριστική κίνηση στη Ρόδο, όχι βέβαια όπως τα προηγούμενα χρόνια αλλά η σεζόν δεν θα σταματήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλάκης, η Πολωνία και η Τσεχία την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη έκλειναν πάντα και, δεν είχαν δυνατότητα επέκτασης. Οπότε μένουν Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία με την τελευταία, να στέλνει συνήθως λίγα γκρουπ μεμονωμένα στο τέλος της σεζόν. Επίσης, περιμένουμε και κάποια κίνηση από Αυστρία, Ελβετία και Αγγλία από την οποία ευνοηθήκαμε ως Ρόδος, αφού δεν έχουμε μπει σε κάποια λίστα για καραντίνα. Οπότε λοιπόν τα πράγματα δείχνουν ότι η σεζόν θα πάει έως τέλος Οκτωβρίου, εκτός κάποιου απροόπτου και σταδιακά θα έρθει σιγά-σιγά η λήξη της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων, υπάρχουν κρατήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στη Ρόδο. «Μπορούμε να ελπίζουμε όχι βέβαια σε θεαματικά νούμερα αλλά κίνηση θα υπάρχει. Κάθε μέρα έχουμε κάποιες κρατήσεις δεν είναι μηδενική η κίνηση. Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα μέχρι και σήμερα δεν είναι άσχημα. Κάποια ξενοδοχεία βέβαια θα κλείσουν νωρίτερα. Ούτως ή άλλως μετά τις 15 Αυγούστου κάθε εβδομάδα που περνά η κίνηση είναι μικρότερη από την προηγούμενη» είπε ο κ. Μιχαλάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ούτε και η ρωσική αγορά θα ανοίξει τελικά παρά τις προσπάθειες και τις ελπίδες, καθώς δεν υπάρχει κάποια τέτοια δυνατότητα.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες