Απερρίφθη η έφεση 46χρονου καταδικασθέντος για κλοπές στη Ρόδο

Απερρίφθη η έφεση 46χρονου καταδικασθέντος για κλοπές στη Ρόδο

Απερρίφθη η έφεση 46χρονου καταδικασθέντος για κλοπές στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 223 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των πέντε ετών κάθειρξης και 25 μηνών φυλάκισης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, διατήρησε και στο Εφετείο 46χρονος αλλοδαπός από τη Βουλγαρία, κατηγορούμενος για κλοπή και απόπειρα κλοπής, καθώς η έφεση που είχε ασκήσει απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, για την υπόθεση αυτή είχε κριθεί ένοχος και του είχε επιβληθεί η παραπάνω ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, τον Ιούνιο του 2017 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Κατά της απόφασης άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου δεν εμφανίστηκε ο 46χρονος αλλοδαπός με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του ως ανυποστήρικτη και ο ίδιος να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί στο χωριό Κρεμαστή της Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ψευδής ανωμοτί κατάθεση, αντίσταση, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, εξύβριση σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου και παράνομη είσοδο στη χώρα, για τις οποίες και παραπέμφθηκε σε δίκη.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη του 46χρονου είχε γίνει τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού, οι οποίοι χρειάστηκε να δώσουν «μάχη» μαζί του προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 46χρονος αλλοδαπός μετέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Ιουνίου σε καφετέρια στην Κρεμαστή από όπου και αφαίρεσε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Στη συνέχεια ο δράστης πήγε σε κοντινό ταχυδρομικό κατάστημα και έσπασε το παράθυρο προκειμένου να εισέλθει με σκοπό την κλοπή. Εκείνη όμως την ώρα έγινε αντιληπτός από τους υπευθύνους της καφετέριας οι οποίοι και αναζητούσαν αυτόν που αφαίρεσε τα χρήματα και αφού τον βρήκαν ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.

Ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς που τον ακινητοποίησαν τελικά και τον συνέλαβαν παραπέμποντάς τον στη δικαιοσύνη.
Ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου απολογούμενος, ο 46χρονος αλλοδαπός είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται και είχε δηλώσει πως ουδέποτε διέπραξε την κλοπή των χρημάτων ή όποια άλλη κλοπή.

Μάλιστα η συνήγορος υπεράσπισής του κα Μαρία Κρικοπούλου είχε τονίσει στο δικαστήριο πως τόσο ο πελάτης της όσο και η σύντροφός του είχαν ζητήσει από το κατάστημα, στο οποίο υπήρχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, αυτά που είχαν καταγραφεί την ημέρα που φέρεται να διαπράχθηκε η κλοπή, όμως η απάντηση που πήραν ήταν πως τότε οι κάμερες δεν έγραφαν.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο