Θέμα ημερών η παρέμβαση της Εισαγγελέως Ρόδου για τις μηνύσεις σε βάρος του γυναικολόγου

Θέμα ημερών η παρέμβαση της Εισαγγελέως Ρόδου για τις μηνύσεις σε βάρος του γυναικολόγου

Θέμα ημερών η παρέμβαση της Εισαγγελέως Ρόδου για τις μηνύσεις σε βάρος του γυναικολόγου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1915 ΦΟΡΕΣ

Πανελλήνιες διαστάσεις έχουν πάρει οι καταγγελίες

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να αποφασίσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κα Μαρία Παπαγιαννίδου, για το τι θα γίνει με τις 9 μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του γυναικολόγου της Ρόδου, από αντίστοιχο αριθμό γυναικών, οι οποίες κατήγγειλαν ευθέως τον μαιευτήρα - γυναικολόγο του νοσοκομείου της Ρόδου για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση χειρίζεται η ίδια η προϊσταμένη Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία ενημερώθηκε αναλυτικά στην αρχή της εβδομάδας και η οποία ξεκίνησε ήδη να μελετά μία προς μία τις μηνύσεις και τα όσα καταθέτουν σε βάρος του γιατρού του νοσοκομείου της Ρόδου οι 9 γυναίκες.

Το πιο πιθανό είναι να γίνει συσχετισμός των μηνύσεων σε μία υπόθεση και εναπόκειται πλέον στην κρίση της Εισαγγελέως:
1) Είτε να ασκήσει απευθείας ποινικές διώξεις σε βάρος του γιατρού παραπέμποντας την υπόθεση σε κύρια ανάκριση είτε
2) Να διατάξει περαιτέρω έρευνα (προκαταρκτική) αναθέτοντας την υπόθεση σε δικαστικό λειτουργό.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση των καταγγελιών αυτών, κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και μάλιστα οι διαστάσεις που έχει πάρει, είναι πανελλήνιες.

Στις μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί, αξίζει να σημειωθεί ότι καταγγέλλονται και περιγράφονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πώς ο γυναικολόγος, ασελγούσε σε βάρος των γυναικών την ώρα της εξέτασης.
Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του γιατρού κατατέθηκε στις 31 Αυγούστου 2020, από μια 55χρονη που κατοικεί στη Ρόδο και η οποία ζητούσε την ποινική δίωξη του γιατρού ο οποίος προχώρησε σε βάρος της σε ασελγείς πράξεις την ώρα που την εξέταζε.

Το γεγονός αυτό, έδωσε το «πράσινο φως» και σε άλλες 8 γυναίκες που υπέστησαν παρόμοια περιστατικά εντός του ιατρείου του νοσοκομείου από τον ίδιο γιατρό, όπως υποστηρίζουν, να προχωρήσουν σε αναφορές στη δικαιοσύνη ζητώντας έτσι την ποινική του δίωξη. Έκτοτε, η υπόθεση πήρε ραγδαίες διαστάσεις και μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα, στην οποία πολλές γυναίκες περιγράφουν ανώνυμα ή επώνυμα παρόμοιες καταστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι υπάρχει και αντίστοιχος αριθμός γυναικών, οι οποίες υποστηρίζουν ανοικτά (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) με σχόλιά τους, τον συγκεκριμένο γιατρό, χαρακτηρίζοντάς τον ως άριστο επιστήμονα που ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα στις ίδιες για όσο καιρό τις παρακολουθούσε ιατρικώς.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου της Ρόδου, πάντως, αμέσως μετά τις καταγγελίες που έγιναν, χορήγησε υποχρεωτική άδεια στον συγκεκριμένο γιατρό, απομακρύνοντάς τον από τη θέση του, μέχρι η υπόθεση να ξεκαθαρίσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων, ερευνάται, πάντως, αν και στο παρελθόν είχαν γίνει αντίστοιχες καταγγελίες.
Η τελευταία μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, πριν από ένα δεκαήμερο, από 36χρονη γυναίκα που διαμένει στη Ρόδο. Η ίδια υποστήριξε ότι επισκέφθηκε τον γιατρό το φθινόπωρο του 2019 για μια τυπική εξέταση και τότε ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανή συμπεριφορά. Υποστήριξε ότι επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος της και τότε η ίδια αντέδρασε και σηκώθηκε να φύγει. Ο γιατρός (σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της 36χρονης) επιχείρησε να την ηρεμήσει και την ώρα που έφευγε την σταμάτησε και προσπάθησε να την φιλήσει στο λαιμό!

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το «Πρώτο Θέμα», το περιεχόμενο και των 7 από τις 9 μηνύσεις που έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του σάτυρου γυναικολόγου μιλούν για ωμό βιασμό και περιγράφουν βήμα προς βήμα όλες τις κινήσεις στις οποίες προέβαινε κατά τη διάρκεια της εξέτασης, γνωρίζοντας ότι μια γυναίκα δύσκολα θα αντιληφθεί εξαρχής τον τρόπο εξέτασης ή ψηλάφησης εξαιτίας των αντικειμενικά δυσδιάκριτων ορίων που λογικά υφίστανται κατά τη διάρκειά της.

Σε ό,τι αφορά την 36χρονη γυναίκα, η οποία, όπως εξηγεί στη μήνυσή της, δεν είχε δυνατότητα να επισκεφτεί εξωτερικό ιδιώτη ιατρό και έτσι αναγκάστηκε να κλείσει ραντεβού στο δημόσιο Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου για να κάνει την καθιερωμένη για όλες τις γυναίκες εξέταση, το τεστ ΠΑΠ.
Όταν μπήκε στο γραφείο του, εκείνος ήταν ευγενικός μαζί της. Τον χαιρέτησε και του θύμισε ότι τον είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν για ένα γυναικολογικό θέμα μαζί με την αδελφή της.

Τότε εκείνος την αιφνιδίασε αποκαλώντας την πρώτα «κούκλα», αγκαλιάζοντάς την ταυτόχρονα και δίνοντάς της ένα αισθησιακό φιλί στον λαιμό. Η 36χρονη σάστισε. «Πάγωσα με αυτή του την κίνηση, αλλά δεν μπόρεσα αρχικά να αντιδράσω, απλώς τον κοίταξα περίεργα γιατί με σόκαρε η κίνησή του αυτή. Για να ξεπαγώσει το κλίμα του είπα κοφτά ότι βιάζομαι γιατί έχω κάποιες δουλειές και ότι ήρθα να κάνω ένα τεστ ΠΑΠ», γράφει στη μήνυσή της, περιγράφοντας ταυτόχρονα και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων