ΕΑΣ Δωδεκανήσου: Το προφίλ της νέας τεχνικής συμβούλου, Εύης Επισκόπου

ΕΑΣ Δωδεκανήσου: Το προφίλ της νέας τεχνικής συμβούλου, Εύης Επισκόπου

ΕΑΣ Δωδεκανήσου: Το προφίλ της νέας τεχνικής συμβούλου, Εύης Επισκόπου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

Σε μια δύσκολη περίοδο του ελληνικού αθλητισμού και φυσικά του στίβου, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων από την πολιτεία, τώρα που η πανδημία είναι πάλι σε έξαρση, μια ικανή προπονήτρια αναλαμβάνει τα «ηνία» από τη θέση της τεχνικής συμβούλου στην ΕΑΣ Δωδεκανήσου.

Για πρώτη φορά μια γυναίκα βρίσκεται μπροστά και θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση των αγώνων και όχι μόνο αυτό το διάστημα όπου όλα …παίζονται και δεν είναι βέβαιο πότε και πώς θα διεξαχθεί ξανά επίσημος αγώνας στο νομό μας.

Η Εύη Επισκόπου είναι γνωστή στην αθλητική κοινωνία της Ρόδου τα τελευταία δώδεκα χρόνια, όχι μόνο ως προπονήτρια στίβου αλλά και ως εκπαιδευτικός-γυμνάστρια σε σχολεία του νησιού. Γεννήθηκε στη Λαμία και ασχολήθηκε από μικρή με τον στίβο σε αγωνίσματα αντοχής και ημιαντοχής στον Φιλαθλητικό, έναν από τους σημαντικούς συλλόγους της Φθιώτιδας.

Στη συνέχεια φοίτησε στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε πτυχίο με ειδικότητα τον στίβο, ξεκινώντας την προπονητική της πορεία στον Έσπερο Λαμίας. Ως εκπαιδευτικός πάντα, ήρθε στο νησί μας κι εντάχθηκε στην προπονητική ομάδα του Διαγόρα τότε, όταν έφορος στίβου ήταν ο Πανάγος Πανάγος.

Ήταν μια πετυχημένη παρουσία, αφού οι «κυανέρυθροι» δημιούργησαν ακαδημίες και κατάκτησαν μάλιστα το πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, όταν πρωτοξεκίνησε στα Δωδεκάνησα με τεχνικό σύμβουλο τον Γιώργο Μιχαλάκη.

Επόμενος «σταθμός» της Εύης Επισκόπου ήταν ο ΑΟ Σταματίου, άλλος ένας σύλλογος-πρότυπο στην ανάπτυξη, όπου κι εκεί είχε σημαντικό έργο στην ανάδειξη ταλέντων από το νησί και μετέπειτα πανελληνιονικών. Από το 2018 μάλιστα η Εύη Επισκόπου είναι υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής στη Διεύθυνση Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης, συμβάλλοντας εκτός των άλλων και στη διοργάνωση σχολικών αγώνων στα δημοτικά σχολεία.

Τα καθήκοντα του νέου τεχνικού συμβούλου, έτσι όπως ορίζονται από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου:
-Τεχνική στήριξη του έργου της ΕΑΣ με στόχο τη γενικότερη ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού της περιοχής. Ο ρόλος αυτός εκπληρώνεται με τη γενικότερη υποβοήθηση και στήριξη του έργου των Σωματείων και των προπονητών τους, την παρακολούθηση της πορείας των αθλητών, καθώς και με τη συνεχή ενημέρωση και καθοδήγησή τους, για τη δημιουργία ενιαίας φιλοσοφίας, τρόπου δράσης και στόχων, σε Διοικητικό και τεχνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα:
-Mετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΑΣ και είναι εισηγητής όλων των Τεχνικών θεμάτων.
-Είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση των ταλαντούχων αθλητών της περιοχής.

-Είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία και άρτια διεξαγωγή όλων των αγώνων που πραγματοποιούνται στην περιοχή.
-Είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη του έργου των Σωματειακών Προπονητών.
-Συνεργάζεται με τους προπονητές ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ και τους ομοσπονδιακούς προπονητές.
-Συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς για θέματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού.

-Έχει την ευθύνη των εισηγήσεων προς την ΕΑΣ για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του και φροντίζει για την άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων και την υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΑΣ.
-Για λόγους λειτουργίας της ΕΑΣ ο Τ.Σ. υποχρεούται να έχει φυσική παρουσία στο γραφείο, ή στους χώρους άθλησης σε πρωινή ή απογευματινή βάση ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.

Διαβάστε ακόμη

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Αυτά ισχύουν με τον υποβιβασμό

ΑΕΡΑ-ΙΑΛΥΣΟΣ: Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Β’ Κατηγορία: Ο Αγγελάκης νέος τεχνικός των Πανθήρων

Συνέχεια αγώνων στο ροδίτικο μπριτζ

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελλόριζο ο δρομέας και προπονητής του Ανταίου, Σάββας Πότσος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι ο Κλεάνθης Κυριάκου!

Νικητής με απίστευτο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ρόδου ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ

Γ' Εθνική: Μεγάλο παιχνίδι στ’ Αφάντου